Back Back Nieuws

Hoe kan je in een ruimte media gebruiken voor een bijzondere ervaring?

08 april 2016
IMMovator organiseert 14 april in samenwerking met Beeld en Geluid, een Cross Media Café op het Media Park. Dit vak evenement staat in het teken van 'Media Xperiences'. Hoe kan je in een ruimte media gebruiken voor een bijzondere ervaring? Met speciale aandacht voor gebruik van media in musea, attractieparken en events, met daarbij een speciale VR demo. Onder meer Mediamonks, Tellart, VRCinema en Dropstuff presenteren hun best practices.

Museum van de toekomst
Het eerste deel van het Cross Media Café zal in het teken staan van het museum van de toekomst. Paul Skinner (Tellart) presenteert het 'Museum of the Future' project wat hij recent in Dubai heeft ontwikkeld met gebruik van alle mogelijke nieuwe technieken. Hij vertelt over de mogelijkheden en problemen die hij tegenkwam bij het ontwikkelen van bijzondere media experiences. Mediamonks’ Samuel Snider-Held en Chris Byrne vertellen over hoe zij nieuwe technieken inzetten om een bijzondere ervaring te creëren. Hierbij laten zij een aantal innovatieve voorbeelden zien van media ervaringen voor grote merken. Aan het eind van dit blok gaat Henri Smeets, oprichter van C360 in op panorama ervaringen. Hij zal ook een speciale VR demo geven.

Innovatieve cases
Daarnaast komen ook een hoop cases aan bod van grote bedrijven maar ook van startende ondernemers. Aan de hand van een aantal praktische cases vertellen verschillende ondernemers over het inzetten van VR, apps en beacons voor musea. Met cases van onder andere VRCinema, Inbeacon en Dropstuff.

Pop-UP VR Cinema tijdens het Cross Media Café
Bezoekers van het Cross Media Café hebben voor en na het programma de mogelijkheid om de Pop-Up VR Cinema te bezoeken in Beeld en Geluid. Na een uitverkochte pop-up tour en het succes van de eerste permanente VR bioscoop in Amsterdam staat The VR Cinema op 14 en 19 april in het Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum. Media-professionals en andere belangstellenden uit Hilversum kunnen nu kennis maken met virtual reality.

Het complete programma van het Cross Media Café Media Xperiences is te vinden op de iMMovator website. Deelname aan het event is gratis na inschrijving. Het event begint om 14.00 uur in studio 4 op het Media Park, en sluit om 17.00 uur af met een netwerkborrel.

Foto: Mark Janssen - Memomoto

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!