Hoe gezond is werken in de eventbranche eigenlijk?Hoe gezond is werken in de eventbranche eigenlijk?
Back Back Nieuws

Hoe gezond is werken in de eventbranche eigenlijk?

01 september 2017

MPI Nederland sluit zich aan bij de Eventwell, een initiatief uit de UK, om welzijn in de eventbranche onder de aandacht te brengen. In navolging op Eventwell lanceert MPI op 18 september de Event Wellbeing Week, waarin aandacht wordt besteed aan de (mentale) gezondheid binnen de eventbranche met onder andere een campfire sessie aan het Veluwemeer. 

Stress

De afgelopen jaren blijkt uit meerdere marktonderzoeken dat het beroep van eventmanager een van de meest stressvolle banen is, om precies te zijn staat dit beroep op de vijfde plaats volgens onder andere jobsite Careercast en Forbes.

Uit een recente enquête van Eventwell blijkt dat 1 op de 3 eventmanagers weleens last heeft gehad van hun mentale gezondheid (zoals een depressie), ver boven het gemiddelde van de Nederlandse bevolking van 1 op de 5 volgens het Trimbos instituut. De grootste stressfactor is vooral werkdruk. Het is daarmee duidelijk dat stressvolle arbeidsomstandigheden een enorme impact hebben op het mentale welzijn. Ziekteverzuim in Nederland kost onze economie ongeveer € 11,5 miljard per jaar.

MPI wil meer bewustwording

'Als MPI ondersteunen we het Eventwell initiatief omdat een goede mentale gezondheid ons allemaal aangaat. Vroeger kon je uitklokken bij de fabriek en zat je werkdag er op. Tegenwoordig word je 24/7 op verschillende manieren en via verschillende kanalen bezig gehouden. We zien dat al deze prikkels een vorm van onrust met zich meebrengen, die tot stress leidt met alle gevolgen van dien. Wat kan je zelf doen om hier op een goede manier mee om te gaan en fit te blijven, zowel lichamelijk als mentaal. MPI vindt het belangrijk om meer bewustwording over dit onderwerp te creëren en onze prachtige eventbranche te informeren en adviseren', aldus Gijs Verbeek, Executive Director van MPI Nederland.

Campfire sessie

MPI Nederland start 18 september de Event Wellbeing Week met een campfire sessie 'Het Roer Om'. Rond een kampvuur op het strand van het Veluwemeer vertellen 3 sprekers, onder andere Klaas Boomsma, hun persoonlijke en inspirerende verhaal over dit thema en geven zij praktische handvatten en tips om zelf het roer om te gooien en gezonder te gaan werken en leven. Kijk voor meer info op de website

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!