HMSHOST Nederland gebruikt alleen nog maar elektrische vrachtwagensHMSHOST Nederland gebruikt alleen nog maar elektrische vrachtwagens
Back Back Nieuws

HMSHOST Nederland gebruikt alleen nog maar elektrische vrachtwagens

06 februari 2023

HMSHost International, wereld marktleider in de food- en hospitalitybranche voor reizigers onderweg, zet vanaf januari 2023 samen met Bidfood elektrisch aangedreven vrachtwagens van Bidfood in voor de bevoorrading op Amsterdam Airport Schiphol. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsstrategie en het streven van Schiphol, om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Make it happen

HMSHost International Senior Vice President Commercial Bastiaan van Asten: ‘Alleen door samen te werken kunnen we veranderingen op de markt verwezenlijken. Door als collectief op te treden kunnen we erin slagen om een culturele verandering door te voeren. Als onderdeel van Autogrill Group hebben we een wereldwijde strategie: ‘Make It Happen’. Met kleine acties bouwen we samen aan een betere toekomst. Zo zetten we vanaf januari 2023 alleen nog maar elektrisch aangedreven vrachtwagens van Bidfood in voor onze bevoorrading op Schiphol. Dit is een stap in de goede richtring om onze voetafdruk te verminderen en de duurzaamheid te verbeteren die wereldwijd nodig is. Deze strategische keuze is gemaakt met onze business partner Royal Schiphol Group zodat we onze gezamenlijke doelstelling, om in 2030 klimaatneutraal te zijn, te behalen.’

Elektrische voertuigen voor 15.000kg minder CO2-uitstoot

Bidfood is veruit de grootste distributeur van HMSHost Nederland en levert bijna alle ingrediënten die nodig zijn voor de restaurants in de terminals. Op een gemiddelde dag levert Bidfood zeven volle vrachtwagens met diverse ingrediënten, van vers fruit en groenten tot aan de lekkerste broodjes, aan de restaurants van HMSHost Nederland op Schiphol. Om deze producten aan HMSHost op Schiphol te leveren rijden de vrachtwagens van Bidfood zo’n 20.000 kilometer per jaar. Door deze aanzienlijke hoeveelheid transportkilometers te vervangen door elektrische vrachtwagens, verminderd dit HMSHost’s CO2-voetafdruk met 15.000kg CO2-uitstoot per jaar. Komende maanden verwacht HMSHost Nederland meer nieuws te hebben, wat verder helpt om de ambitie, om voor het einde van 2023 meer dan 80% van alle leveringen door CO2-neutrale voertuigen te laten leveren, te realiseren.

Duurzaamheid als fundament voor de samenwerking

Eén van de negen focusgebieden van de ESG Roadmap van HMSHost is ‘Make It Happen’, het verminderen van emissies en het versnellen van de energietransitie. Het verminderen van de CO2-uitstoot van HMSHost Nederland is een belangrijk doel voor het bedrijf en deel van de wereldwijde strategie. Deze ambitie staat ook centraal bij de samenwerking tussen HMSHost Nederland en Royal Schiphol Group. Het gebruik van elektrisch aangedreven voertuigen van Bidfood draagt bij aan het behalen van deze duurzaamheidsdoelen én is een grote stap voor het bedrijf en voor de samenwerking tussen Schiphol en HMSHost.

Foto: Cobus Boele

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!