Historische rondleiding door de eeuwenoude Abdij RolducHistorische rondleiding door de eeuwenoude Abdij Rolduc
Back Back Nieuws

Historische rondleiding door de eeuwenoude Abdij Rolduc

07 februari 2017

Bert Schiffelers, een van de rondleiders vertelt: 'Rondleiders, de ambassadeurs van Abdij Rolduc. Onze eeuwenoude Abdij Rolduc biedt een schat aan bezienswaardigheden en verhalen. Tijdens de historische rondleiding wordt een bezoek gebracht aan de kerk, crypte, rococobibliotheek, bisschopszaal en abtenhuis. Er lopen veel verhalenlijnen door elkaar: het leven van Ailbertus van Antoing, 700 jaar Abdij Kloosterrade, de restauratie door Pierre Cuypers, de hertogen van Limburg en de rijke geschiedenis van het Klein Seminarie.'

Bovenstaande is voor rondleiders basismaterie om te bestuderen en te verpakken in een boeiende presentatie voor de vele bezoekers aan de abdij. Mensen stellen vragen, hebben verzoeken of vertellen hun verhaal m.b.t. Rolduc. Cohesie met de groep leidt vaak tot verrassende ervaringen:

  • Zo onderbrak een chic geklede heer de rondleiding en vertelde dat zijn overgrootvader in 1903 een van de gebrandschilderde ramen van de apsis aan Rolduc schonk b.g.v. het H.Vormsel van zijn zoon Henricus.
  • Een operazangeres bracht spontaan het 'Avé Maria' ten gehore op het priesterkoor.
  • Of gasten, die vertelden dat ze gelogeerd hadden in een hotelkamer met een foto op de wand waarop o.a. hun heeroom stond.

De anekdotes lichten toe dat elke rondleiding uniek is en een uitdaging voor de ambassadeurs van Abdij Rolduc.

Leuk als team- of personeelsuitje 

Ook met eigen gezelschap zo’n interessante historische rondleiding bijwonen? Dat kan in Abdij Rolduc à € 60,00 per gids (max. 25 personen per gids), zowel Nederlands-, Duits- of Engelstalig. Begin of sluit de rondleiding af met bijvoorbeeld een lunch, diner of high tea. Leuk als team- of personeelsuitje. Of boek een abdij-arrangement (vanaf 15 personen) waarbij naast de rondleiding ook koffie met vlaai en een abdijbier met hapjes zit inbegrepen. Kijk op onze website of informeer bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden!

ABDIJ ROLDUC

Hotel, restaurant & conferentieoord
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade
www.rolduc.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!