Historisch Festival Doorn: een bruisend evenementHistorisch Festival Doorn: een bruisend evenement
Back Back Nieuws

Historisch Festival Doorn: een bruisend evenement

08 juni 2022

Op 9 en 10 juli zal op het landgoed van Museum Huis Doorn voor de tweede keer het Historisch Festival Doorn gehouden worden, georganiseerd door Museum Huis Doorn, Cranenburgh Events en De Canon van Nederland. Het Historisch Festival is een bruisend evenement op het landgoed van Museum Huis Doorn waar 2500 jaar geschiedenis tot leven komt: van Romein tot hippie.

Dit jaar organiseren Museum Huis Doorn en de Canon van Nederland samen History in Concert. Dit evenement is onderdeel van de programmering en bestaat uit een interactief programma waarbij bezoekers kennismaken met de Canon van Nederland. Daarnaast zijn er activiteiten en muzikale optredens die aansluiten bij een van de vensters van de Canon van Nederland.

Over de Canon van Nederland

De Canon neemt je in vijftig vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die samen het verhaal van Nederland vertellen. De Canon van Nederland is een initiatief van het Nederland Openluchtmuseum in Arnhem. Met de Canon als uitgangspunt slaan musea en gedenkplekken door heel Nederland de handen ineen om de veelzijdigheid van de Nederlandse geschiedenis voor het voetlicht te brengen. Samen vormen zij het netwerk van de Canon van Nederland, ofwel het Canonnetwerk. Zij presenteren iconische sleutelstukken van de Canon in de eigen context en trekken op in gezamenlijke programmering en campagnes. Een van deze gezamenlijke vormen van programmering is History in Concert.

Het Historisch Festival

Het Historisch Festival presenteert het verleden in tien tijdvakken, zoals die in het onderwijs worden gebruikt. Het festival biedt zo een laagdrempelige kennismaking met geschiedenis in de breedste zin van het woord, maar geeft ook een schat aan informatie voor wie verdieping zoekt.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!