Hip-Hop sterren in Nederland voor het WK BreakdanceHip-Hop sterren in Nederland voor het WK Breakdance
Back Back Nieuws

Hip-Hop sterren in Nederland voor het WK Breakdance

16 oktober 2017

Begin november brengt Grammy Award-winnende Hip Hop groep ‘Naughty By Nature’ een uniek, eenmalig bezoek aan Amsterdam. Dit in verband met de Red Bull BC One World Final - hét breakdance event ter wereld, welke op 4 november voor het eerst in Nederland plaatsvindt.

Waar zijn ze te vinden?

Het verblijf van de groep in Nederland start met een lecture in de Westerunie op vrijdag 3 november van 18:30 – 19:30 uur onder leiding van de Amerikaanse tv- & radio-persoonlijkheid en vaste BC One-commentator Sway Calloway. Hij gaat met Vin Rock, DJ Kay Gee en Treach in gesprek over hun indrukwekkende nalatenschap, rol van de crew binnen de Hip Hop scene en het succes van ‘Hip Hop Hooray’. Deze sessie is gratis toegankelijk voor publiek (max. 70 personen) en maakt onderdeel uit van de randprogrammering van de Red Bull BC One. De dag erop, zaterdag 4 november, geeft Naughty By Nature een show tijdens de uitverkochte finale van het WK Breakdance.

Over Naughty By Nature


De crew werd in ’86 werden gespot door Queen Latifah en gecontracteerd door haar management wat leidde tot een deal met Tommy Boy Records. Hierdoor kreeg Naughty By Nature snel de Hip Hop superstar-status. ‘O.P.P.’ werd de eerste single van het gelijknamige album in ’91 en domineerde lange tijd de mainstream charts. Hip Hop Viering

Op 2, 3 en 4 november staat in het Amsterdamse Westerpark de creatieve Hip Hop cultuur centraal met lezingen, breakdance battles, workshops en kunst tijdens de Red Bull BC One. Hoogtepunt is op 4 november als in de Gashouder voor het eerst het wereldkampioenschap breakdance, de Red Bull BC One World Final, in Amsterdam plaatsvindt. De 16 beste breakdancers ter wereld nemen het dan tegen elkaar op. Nederland is met 2 deelnemers, Menno van Gorp en Shane Donovan, goed vertegenwoordigd in de finale. Daarnaast maakt ook danser Justen Beer, bekend van de tv-show ‘Everybody Dance Now’, kans op een plaats in de finale.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!