Back Back Nieuws

Hilversum Events organiseert opening Amaliatunnel

29 november 2012
In Hilversum de opening van de Amaliatunnel op donderdag 22 november gevierd. De tunnel, met daar bovenop een turborotonde, is het laatste grote project op Hilversums grondgebied van het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP) dat in de afgelopen zes jaar is uitgevoerd.

Hilversum Events heeft het evenement georganiseerd. Na de officiële opening, waarbij ruim 750 gasten aanwezig waren, is met de jeugd van de mediastad een lipdub opgenomen. Vervolgens hebben de bezoekers zelf een tijdreis gemaakt waarbij ze door de virtuele rondleider Rudolf wegwijs zijn gemaakt in het bouwproces.

Evenement voor Hilversummers
'Half oktober kregen wij het verzoek om een concept uit te werken voor de gemeente', zegt Laura Mooi, Event manager van Hilversum Events. Het moest vooral een feest voor alle Hilversummers worden. Hierbij hebben wij de lopende campagne 'Hilversum en de Tijdreis over Reistijd' als uitgangspunt genomen. Alle gasten moesten tijdens het evenement meegenomen worden in de ontwikkeling van het verkeer in de afgelopen decennia. Er was een expositie in de ontvangsttent, waar men foto’s uit het verleden, heden en toekomst kon bekijken. Naast foto's van de gemeente zelf, zijn voor de expositie historische foto’s door bewoners van Hilversum ingestuurd.'

Tijdreis over reistijd
Na diverse speeches, van onder andere de Hilversumse verkeerswethouder Erik Boog, zijn alle gasten meegenomen in een tijdreis over reistijd. Een speciaal gecomponeerde rap over de verbeteringen van het verkeer in Hilversum, was de vertaling om van het verleden naar het heden te reizen. Hierin zijn alle hoogtepunten van het IBP-project genoemd. Een bus uit de 20-er jaren heeft de genodigden naar de ingang van de tunnel gebracht waar auto's uit het verleden en heden te bezichtigen waren. Een spectaculaire vuurwerkshow maakte de opening compleet.

Lipdub
Vervolgens is met de Hilversumse jeugd een lipdub opgenomen. Met ruim honderd jongeren is in de tunnel, waar vanaf heden alleen maar auto’s doorheen rijden, een bijzondere sfeer gecreëerd. Een historische gebeurtenis die bij de deelnemers nog lang in het geheugen zal blijven. In totaal hebben ruim 1100 gasten hun eigen tijdreis door de tunnel gemaakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!