Back Back Nieuws

Hilton Worldwide kondigt Waldorf Astoria Amsterdam aan

14 november 2011
Het Amsterdamse hotelaanbod wordt uitgebreid met een Waldorf Astoria. Het luxehotel wordt gerealiseerd door het combineren van een zestal grachtenpanden aan de Herengracht in het centrum van Amsterdam. De opening staat gepland voor 2013.



“Waldorf Astoria Hotels & Resorts ervaart een grote groei in Europa en het Waldorf Astoria Amsterdam zal een bijzondere aanvulling zijn op onze luxeportefeuille. We zijn bijzonder verheugd over de groei in Amsterdam, één van de populairste toeristische bestemmingen in Europa”, aldus Patrick Fitzgibbon, Senior Vice President Development voor Europa en Afrika bij Hilton Worldwide.


500 vierkante meter health club en spa

Naast 94 kamers, krijgt het hotel een eigen restaurant en bar. Een health club en spa met een totaaloppervlakte van 500 vierkante meter biedt de gasten van Waldorf Astoria Amsterdam een luxe ervaring waar de Waldorf Service garant voor staat. Daarnaast beschikt het hotel over 400 vierkante meter state-of-the-art vergader- en conferentieruimtes, waaronder ook een binnentuin.



Zevende Waldorf Astoria in Europa

Waldorf Astoria Hotels, het luxemerk van Hilton Worldwide, heeft wereldwijd 20 bestemmingen, elk met een eigen verhaal en identiteit en allen geinspireerd op het serviceniveau van het Waldorf Astoria New York. Het Waldorf Astoria Amsterdam wordt het zevende hotel van dit merk in Europa. In Berlijn, Edinburgh en Jeruzalem worden de komende jaren eveneens nieuwe hotels geopend.


Foto: Jean-Pierre Jans, parool.nl


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!