Back Back Nieuws

Hilton Worldwide doet mee aan Earth Hour 2013 ter bevordering van energiezuinigheid

22 maart 2013
Alle Hilton hotels in Nederland doen op zaterdag 23 maart mee aan Earth Hour 2013. Van 20.30 tot 21.30 uur doven mensen en organisaties over de hele wereld hun lichten ter ondersteuning van de campagne tegen de wereldwijde klimaatverandering. De Hilton hotels in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, evenals Hilton Royal Parc Soestduinen, DoubleTree by Hilton Amsterdam en Hilton Garden Inn Leiden en nog vele andere vestigingen van de meer dan 3.900 hotels uit het portfolio van Hilton Worldwide nemen deel aan dit evenement waar meer dan een miljard mensen overal ter wereld aan meedoen.

‘We streven naar energiezuinigheid en stimuleren onze gasten en de mensen om ons heen om samen met ons aan deze internationale campagne mee te doen’, aldus Milan Arandelovic, area general manager Hilton Benelux.

Met diverse activiteiten wordt aandacht aan Earth Hour besteed, zoals:
In Stadshal, het restaurant van Hilton Rotterdam, wordt er ‘s avonds bij kaarslicht gegeten en kunnen de gasten genieten van een speciaal Earth Hour menu. Het team van Hilton Rot-terdam maakt er deze week zelfs een hele Earth Hour Week van met vele initiatieven voor en door alle medewerkers. Zo worden ze aangemoedigd om met het openbaar vervoer of de fiets naar het werk te komen, zo min mogelijk te printen en vaker de trap te nemen en worden er geen warme gerechten geserveerd in de kantine om energie te besparen. Daarnaast krijgen ze ook een inspirerende presentatie over een Earth Hour gerelateerd onderwerp.

In DoubleTree by Hilton Amsterdamkrijgen alle gasten een brief met de vraag om mee te doen aan Earth Hour. Ook in de Skylounge gaan de lampen uit. De lounge zal sfeervol ver-licht worden met kaarslicht en glow in the dark gadgets.

Hilton Amsterdam zet de buitenverlichting van het pand uit en de gehele lobby en executive lounge worden verlicht met kaarsen. In Roberto’s Restaurant vindt een candle light dinner met verantwoorde producten plaats.

Klimaatverandering
Earth Hour is in 2007 geïntroduceerd door het Wereldnatuurfonds (WWF). Met deze actie kunnen mensen laten zien hoe zij als individu met een paar eenvoudige stappen grote invloed kunnen uitoefenen op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en de effecten van klimaatverandering. Aan het eerste Earth Hour in Sydney, Australië, deden meer dan 2,2 miljoen mensen mee en sindsdien heeft de campagne zich uitgebreid naar meer dan 7.000 steden in 152 landen en honderden miljoenen deelnemers op zeven continenten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!