Back Back Nieuws

High Profile start High Profile Twitter Pool

01 mei 2007
High Profile is gestart met twitteren op twitter.com/highprofile. Twitter kan worden omschreven als microbloggen of macrochatten en heeft als eenvoudige web 2.0 applicatie een even eenvoudige opzet: je geeft van tijd tot tijd door (en dat is voor iedereen verschillend) wat je aan het doen bent, wat je hebt gedaan of wat je gaat doen door antwoord te geven op de vraag die Twitter stelt 'What are you doing?' Binnen 140 karakters, dus kort en bondig.

Op twittervision.com is te zien hoe snel de twittermania zich over de wereldbol verspreid. (Doordat het zo'n succes is heeft Twitter nog wel wat last van capaciteitsproblemen.)

High Profile wil met deze toepassing proberen een community te creëren die het interessant vindt om met elkaar te twitteren. High Profile zal zelf experimenteren op twitter.com/highprofile met het brengen van ander nieuws dat gelieerd is aan de evenementenbranche, maar zal ook oproepen doen die niet thuishoren als nieuws op highprofile.nl of als posting op de weblog.

Het is net even wat sneller en laagdrempeliger, het is supereenvoudig en zoals bijna alle web 2.0 applicaties gratis.

Wat moet je doen om bij de Twitter community te komen?
Ga naar www.twitter.com, kijk even rond, klik dan op Join for free, vul je naam in, je username (de naam die je achter twitter.com/ wilt hebben staan), een wachtwoord, nog een keer dat wachtwoord, je e-mailadres (waar je uitnodigingen op kunt krijgen en dergelijke) en blader in je foto's om een foto van jezelf toe te voegen (groter dan 48 bij 48), klik op Continue en je kunt starten (je kunt dan eerst ook nog meer mensen uitnodigen om te gaan twitteren, maar die stap kun je ook overslaan).

Heb je je eenmaal aangemeld dan kun je bij anderen kijken wie zich nog meer hebben aangemeld bij twitter. Door deze mensen toe te voegen als contacten of vrienden krijgen zij per e-mail een melding binnen dat je dat gedaan hebt (met een grote kans dat ze jou ook zullen toevoegen als contact of vriend). Op die manier krijg je een twitter community en op die manier wil High Profile ook proberen een High Profile Twitter Pool op te zetten.

Op de highprofile.weblog zijn twee berichten verschenen over Twitter:
Onzinnig, narcistisch, licht exhibitionistisch... helemaal iets voor mij: TWITTER
Twitter, gewoon doen
Adformatie en High Profile starten met twitter

Het is 1 mei, een nieuwe maand, een nieuwe start. Doe mee! De lijst hieronder wordt van tijd tot tijd ge-update met nieuwe aangemelde branchetwitters (op chronologische volgorde):

twitter.com/marketingfacts
twitter.com/winkeldermaat
twitter.com/highprofile
twitter.com/adformatie
twitter.com/rcaptijn
twitter.com/hsmai
twitter.com/Kathelijne

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!