Back Back Achter de schermen

High Profile introduceert nieuw jurylid Gouden Giraffe

28 november 2008

Enkele weken voor de uiterste inschrijfdatum voor de Gouden Giraffe 2009 heeft er een wijziging plaatsgevonden in de jury Effectief. Omdat de nieuwe juryleden, Marielle Nouri (Reaalverzekeringen) en Carmen Gonsalves (Royal Bank of Scotland) onlangs in het septembernummer van Events zijn geïntroduceerd, hoe anders dan in dit weblog kunnen wij ons nieuwe jurylid voorstellen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Foto: SUMplusfoto.nl

Blokland – De Wijs
Pascale de Wijs, account director bij De Vries + Partners Eventmarketing zal de rol van Peter Blokland in de jury Effectief overnemen. Peter Blokland, event organizer en web entrepeneur bij Vitae, heeft zich teruggetrokken om Vitae de kans te geven voor deze categorie in te zenden. Vorige week heeft Pascale, tijdens een lunch met enkele juryleden, haar intrede gemaakt bij de jury en uitgebreid kennis gemaakt met juryvoorzitter Rob Captijn (R2 Merkrelevantie en Relaties). Een lunch waarin de uitwisseling van gedachten over de ontwikkelingen in de branche en de manier van jureren de gesprekken domineerden.

Pascale de Wijs
Pascale is 38 jaar en inmiddels 14 jaar werkzaam in de eventmarketing. Volgens Pascale is de Gouden Giraffe altijd dé prijs geweest op het gebied van events en ze is blij dat deze giraffe een aantal jaren geleden weer een nieuw leven is ingeblazen. Pascale was dan ook direct enthousiast toen zij door High Profile benaderd werd om de jury aan te vullen. Ze hoopt met haar ervaring een goede en objectieve bijdrage te kunnen leveren en hoopt zelf nog te leren van het proces en de meningen van andere juryleden.

Professionele instelling
Een goede zaak vindt Pascale vooral de manier van jureren. Iedereen zal in eerste instantie geheel onafhankelijk zijn of haar beoordeling maken zodat er geen personen extreem veel invloed kunnen uitoefenen in het groepsproces. Vervolgens zal tijdens de jurybijeenkomsten worden bekeken of er grote afwijkingen onderling zitten en wordt dit binnen de jury besproken. Pascale verwacht een professionele instelling van de gehele jury en tevens dat dit een leuke en leerzame ervaring wordt. Ze hoopt in de inzendingen vooral niveau en kundigheid tegen te komen en dat de winnaar er duidelijk met kop en schouders bovenuit zal steken, wat een hoop discussies zal schelen.

Ontwikkelingen in de branche
Binnen de branche merkt Pascale een scala aan ontwikkelingen. Een positieve ontwikkeling vindt zij vooral de eventmarketing als zelfstandige discipline. Event marketing is zowel in (steeds meer) studies als ook in bedrijven een discipline op zichzelf en niet meer een (incidenteel) onderdeel van de marketing/communicatie. Jammer vindt Pascale wel dat er nog steeds een grote groep aanbieders is en die ontstaan uit hobbyisme (na het succesvol organiseren van een bruiloft of een sinterklaasfeest beginnen we een bureau). Op zich is hier niets mis mee, want ook die bureaus zijn nodig, maar de term eventmarketing wordt te pas en te onpas gebruikt, enkel om het interessanter te laten klinken.

Kritische blik 
Pascale zal, evenals de overige juryleden de komende maand de inzendingen toegestuurd krijgen om rond de kerstperiode haar kritische blik erop te werpen. Begin januari komt de jury bijeen om gezamenlijk tot drie genomineerden te komen. Eind januari zullen de nominaties bekend gemaakt worden.

Informatie en sluitingsdatum
Ga voor meer informatie over de Gouden Giraffe naar de website. Wilt u uw beste evenement van 2008 inzenden? Zend uw evenement dan voor 12 december a.s. in.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!