'Hier Radio Kootwijk!' @hierradiokootw #festivak'Hier Radio Kootwijk!' @hierradiokootw #festivak
Back Back Interview

'Hier Radio Kootwijk!' @hierradiokootw #festivak

16 november 2017

De kathedraal van de Veluwe. Zo wordt Radio Kootwijk  genoemd. Het majestueuze gebouw, dat vroeger de radioverbinding verzorgde tussen Nederland en Indonesië, is een monument, dat op iedereen een onuitwisbare indruk maakt. Vanaf de oprijlaan op de eindeloze heide doemt het gebouw als in een luchtspiegeling plotseling op als een mystieke, markante kathedraal. De gotische spanten, de enorme raampartijen, de art deco elementen, de Amsterdamse Schoolstijl, de imposante zwart witte tegelvloer in de zenderzaal: ontzagwekkend.

Karin de Groot en Ingrid Moorlach zijn namens Staatsbosbeheer verantwoordelijk voor de events die in Radio Kootwijk worden gehouden. Zij oriënteren zich op Festivak om nieuwe ideeën op te doen. Karin de Groot: 'Opdrachtgevers van events verwachten tegenwoordig dat je meedenkt met hun concept. Vandaar dat we zorgen dat we op de hoogte blijven van wat er speelt in de markt.' Ze hebben bijvoorbeeld een stand gezien waarin allerlei duurzame bio oplossingen voor events werden gepresenteerd. 'Duurzaamheid is voor ons een belangrijk gegeven, dus dat houden we in ons achterhoofd. Silent disco past ook goed bij ons, doordat soms rekening moet worden gehouden met het aantal decibellen.'

Sinds Radio Kootwijk zich meer op de markt van events roert, weten corporate opdrachtgevers en eventbureaus de historische locatie goed te vinden. 'Jaarlijks hebben we zeker tien grote bedrijfs events,' vertelt Karin. 'congressen, informatiebijeenkomsten en productpresentaties bijvoorbeeld.' Daarnaast zijn er vrijwel dagelijks kleinere 'hutje op de hei' sessies, voegt Ingrid Moorlach toe. Doordat Radio Kootwijk zo fotogeniek is, vinden er ook veel fotoshoots en filmopnames plaats. Zoals de film 'The big escape'. De beide dames trekken enkele uren uit om geen detail van Festivak te missen, voordat ze teruggaan naar een van de mooiste locaties die ons land telt.

Fotografie > Sjoerd Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!