
Trendanalyse en inspiratie
‘We volgen de laatste trends op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid’, vertelt Carola van Hete Peper. ‘Dat doen we door kookboeken, culinaire magazines en blogs te bestuderen. Maar ook andere vakgebieden zoals kunst, mode, architectuur en technische innovaties volgen wij op de voet. Daarnaast bezoeken we foodfestivals en culinaire evenementen om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen.’
Brainstormsessies
Daarnaast organiseren ze regelmatig brainstormsessies met hun team van chefs, ontwerpers en eventplanners om ideeën uit te wisselen en creatieve concepten te ontwikkelen. Carola: ‘Onverwachte ingrediënten combineren in de keuken of moderne technologie inzetten voor eventaankleding; we passen creatieve technieken toe waar het maar kan.’
Proefkoken en experimenteren
‘Proefkoken en experimenteren met nieuwe ingrediënten doen we graag in onze testkeuken. Onze chefs testen hier kooktechnieken en presentatiestijlen. We werken samen met lokale producenten om te profiteren van seizoensgebonden en duurzame producten. Juist de minder voor de hand liggende ingrediënten op het menu zetten, daar zijn wij groot voorstander van.’
Workshops en trainingen
Hete Peper organiseert op regelmatige basis workshops en trainingen voor hun team. ‘Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste culinaire technieken en trends - en het is ook nog eens heel gezellig. Daarnaast nodigen we gastchefs en experts uit om hun kennis en vaardigheden te delen.’
We Love Feedback
‘Luisteren naar feedback van onze opdrachtgevers en hun wensen en behoeften brengt ons ook weer op nieuwe ideeën. We love feedback!’
Nee, geen standaard feestdagenmenu
‘We ontwikkelen op maat gemaakte menu's en concepten die aansluiten bij de specifieke eisen en thema's van onze klanten. Nee, wij hebben geen standaard -feestdagen-menu. We vragen je wat jij wil vertellen met je event! Op basis daarvan creëren wij een foodscript dat jouw verhaal ondersteunt.’
Hi AI!
‘We experimenteren met innovatieve presentatie- en serveertechnieken, zoals interactieve eetervaringen. Hi wereld van AI, we zijn dol op je! Om unieke tafel- en decorconcepten te ontwerpen haken we vaak onze favoriete partners aan. We love co-creatie, samen kom je verder.’
De Hete Peper beleving
‘Met nieuwsgierigheid en creativiteit zorgen we ervoor dat elk gerecht en elk event een Hete Peper beleving wordt, met het verhaal van de klant als rode draad door de dag of avond. We kunnen niet wachten om onze passie met jullie te delen. Zin in een prikkelend einde van 2024? Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!’
Foto’s borden: Eline van het Spijsdecor
Ga naar ons Events Inspiratiemagazine voor meer feestmaandinspiratie.