Het Turfschip online actief sinds de eerste lockdownHet Turfschip online actief sinds de eerste lockdown
Back Back Nieuws

Het Turfschip online actief sinds de eerste lockdown

10 februari 2021

Evenementenlocatie Het Turfschip Etten-Leur in Brabant is actief bezig in de Coronatijd. Sinds de eerste lockdown is het bedrijf veel online actief. Met een eigen studio en professioneel team in een afzonderlijk gedeelte van het bedrijf wordt er op afstand uitzendingen gemaakt. ‘Uiteraard mag van ons verwacht worden dat wij juist met carnaval iets doen. Zo’n groot gebouw leeg zien voelt vreemd en koud aan, en met carnaval helemaal. Wij weigeren om onszelf tot slachtoffer te laten bombarderen’, aldus directeur Ruud Hoondert.

Van lockdown naar online livestreams

De directeur van Het Turfschip vertelt hoe de beslissing zo snel was gegaan. ‘Na de eerste lockdown zijn we gelijk gaan schakelen. We hebben gekeken wat er speelde en wat de verwachtingen waren, niet alleen op korte maar ook op middellange en lange termijn. Het was en is continu bijstellen van scenario’s, en met een team vol betrokken alleskunners is veel mogelijk.’ Het bedrijf maakt gebruik van verschillende livestreambundels. Zo zijn presentaties, informatiesessies en talkshows mogelijk om uit te zenden. Door de afgezonderde studio zijn er amper tot geen technici vereist. 

Een nieuwe, jonge doelgroep

Het Turfschip maakt daarnaast ook uitzendingen voor gezinnen met jonge kinderen. De keuze voor carnavalsuitzendingen voor de nieuwe doelgroep was snel gemaakt. ‘Het is een livestream geworden voor het hele gezin met spelletjes, weetjes, een quiz, veel muziek en meer’, aldus Jeroen Jansen , eigenaar van Days Events. Turfkids Online is aanstaande zondag 14 februari live om 15:33 en is te volgen via de platformen YouTube en Twitch, de eigen website van het bedrijf en de nieuwe website turfkids.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!