Het ss Rotterdam viert 60-jarig bestaan Het ss Rotterdam viert 60-jarig bestaan
Back Back Nieuws

Het ss Rotterdam viert 60-jarig bestaan

11 september 2018

Op donderdag 13 september is het precies 60 jaar geleden dat het ss Rotterdam door Koningin Juliana werd gedoopt. Na het uitspreken van haar doopwens werd het schip te water gelaten bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Dit bijzondere moment moet gevierd worden en daarom organiseren de Vrienden van stoomschip Rotterdam in samenwerking met het ss Rotterdam een feestelijke bijeenkomst voor genodigden op donderdag 13 september aan boord van het ss Rotterdam. Dit is tevens voor het ss Rotterdam de start van het jubileumjaar.

Geschiedenis

Tijdens deze middag vertellen diverse sprekers die een geschiedenis hebben met het ss Rotterdam over hun ervaringen tijdens de bouw en de tewaterlating. Zo vertelt Agaath Reuchlin (dochter van oud-directeur van de HAL) hoe het ontwerp van het schip tot stand is gekomen. Evert van der Schee vertelt hoe er werd gewerkt aan het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd en Daniël van de Ven deelt zijn ervaringen als fotograaf tijdens de bouw en de tewaterlating. Om 16:40 uur staat het hoogtepunt van deze middag gepland, omdat precies op dit tijdstip het ss Rotterdam 60 jaar geleden te water werd gelaten.

Het 60-jarig jubileum moet zeker nu gevierd worden omdat veel mensen, die een geschiedenis hebben met het ss Rotterdam, steeds ouder worden en het des te belangrijker wordt om deze momenten nu nog met hen te delen.

Deze bijeenkomst is de start van een jaar vol festiviteiten voor het ss Rotterdam tot en met volgend jaar 3 september 2019. Dit is namelijk de datum waarop het ook precies 60 jaar geleden is dat het ss Rotterdam haar Maidentrip naar New York maakte in aanwezigheid van kroonprinses Beatrix.

Over het ss Rotterdam

Het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Na jaren de wereldzeeën te hebben bevaren, ligt het schip daar waar haar roots liggen; in de Rotterdamse haven. Hotel, restaurants, bars, terras, bijzondere congres- en evenementenlocatie, attractie, trouwlocatie, kantoren en meer. Het ss Rotterdam biedt iedere bezoeker en gast al deze mogelijkheden en een unieke ervaring met een werelds uitzicht op de Maas en de skyline van Rotterdam. Het schip is goed bereikbaar en gratis toegankelijk. Het ss Rotterdam is net zoals het Rotterdamse Hotel New York onderdeel van WestCord Hotels.

Fotocredits: Dhr. Groeneveld / Collectie Vrienden van stoomschip Rotterdam

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.264 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!