Back Back Nieuws

Het ss Rotterdam kiest stagiair van het jaar

21 november 2012
Op het ss Rotterdam werden drie uitblinkende stagiaires van het stoomschip in het zonnetje gezet tijdens de uitreiking van de Gouden Wereld Stage Ster afgelopen maandag 19 november. Tijdens de uitreiking werd Charlotte Boer als welverdiende winnaar benoemd.

Stagiaires
De genomineerden hebben aan boord in de periode 2011/2012 stage gelopen en zijn gekozen vanwege hun opvallende collegialiteit, professionele houding en hun onuitputtende inzet. Genomineerd waren Justine van Halderen, ss Rotterdam stagiaire afdeling Boardrooms, Charlotte Boer, ss Rotterdam Catering & Events stagiaire Horeca & Entertainment, Alischa Horsten, ss Rotterdam Hotel & Restaurants stagiaire Kok.

Juryberaad
De genomineerden kregen de kans zich op een unieke wijze te presenteren aan de professionele vakjury bestaande uit Bert Wijbenga, directeur bestuurder Woonbron, Seyit Yeyden, Bestuursvoorzitter deelgemeente Feijenoord, Kristel Everaers, Accountmanager Careermaker, Peter Post, Programma Manager Leerwerklandschappen Zadkine, Inge Rosenthal, Manager Evenementenbureau Albeda College. Na het juryberaad werd de welverdiende winnaar bekend gemaakt. Voorzitter van de vakjury, Bert Wijbenga, mocht de winnaar Charlotte Boer als eerste feliciteren.

Gouden Wereld Stage Ster
De Gouden Wereld Stage Ster is vorig jaar in het leven geroepen omdat het ss Rotterdam als een van de grootste stage en leerwerkbedrijf van Nederland, graag haar waardering wil tonen aan studenten die bovengemiddeld presteren tijdens hun stage op het schip.

Life Long Learning
Het schip biedt diverse stages op een bijzondere locatie, bij een bedrijf dat professionele stagebegeleiding biedt. 'Life Long Learning is op het ss Rotterdam zeer belangrijk. Niet alleen basisschool leerlingen kunnen een snuffelstage volgen aan boord, vrijwilligers leren de nieuwe generatie hoe het er vroeger aan boord van een schip aan toe ging', aldus Dorinde Hoogsteden, Officer/Director Trainees and Volunteers op het ss Rotterdam. Verschillende initiatieven zijn een Singer- Songwriter avond met leerlingen van Zadkine, een foto expositie door leerlingen van de Fotovakschool of Queen’s of Fashion, een samenwerking tussen deelgemeente Feijenoord en Michael van der Meide.

In samenwerking met het Albeda College en het Zadkine biedt het ss Rotterdam plaats aan 240 stagiairs en leerlingen per jaar. Wekelijks zijn er ongeveer 80 stagiaires aan het werk. Omdat het schip alle dagen van het jaar in bedrijf is, kan men ook 24 uur per dag, 365 dagen per jaar stage lopen. Dit is voor een leerwerkbedrijf bijzonder.

Foto: fotoninavalkhoff.nl
v.l.n.r. Alischa Horsten, Charlotte Boer, Kristel Everaers, Inge Rosenthal, Peter Post, Justine van Halderen, Bert Wijbenga, Seyit Yeyden

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!