Het Speelhuis heropent met theaterfestivalHet Speelhuis heropent met theaterfestival
Back Back Nieuws

Het Speelhuis heropent met theaterfestival

31 mei 2018

Ruim anderhalf jaar lang heeft Het Speelhuis gebouwd aan een nieuw theater. Het theater is trots en om die reden pakt Het Speelhuis flink uit tijdens de feestelijke openingsweek. Met  theatrale rondleidingen, vier prominente voorstellingen, een plein vol groot en kleinschalig straattheater, een scholendag en de afsluitende Nacht van Cultuur nodigt Het Speelhuis oude bekenden en nieuwe generaties uit om kennis te maken met alle facetten van het nieuwe theater. 

Zoveel mogelijk doelgroepen bedienen

De schouwburg van Helmond is er voor iedereen en is een samenwerkende organisatie. Daarom kiest het theater ervoor om zoveel mogelijk doelgroepen te bedienen en te verbinden in de openingsweek: trouwe klanten, nauw betrokkenen, oude bekenden en nieuwsgierige stadsgenoten. 

Theaterfestival met theatrale rondleidingen

De (eerste) officiële opening van Het Speelhuis is op donderdag 27 september. Dit is een besloten avond voor direct betrokkenen. In het weekend van vrijdag 28, 29 en 30 september gaat het theater open voor publiek en is er continu van alles te beleven. Gedurende die eerste drie dagen van het openingsfestival vinden er elke dag theatrale rondleidingen plaats in verschillende time slots. Het Speelhuisplein wordt vanaf vrijdag 28 tot en met zondag 30 september omgetoverd tot een compleet theaterfestival. Maandag 1 oktober wordt een groot aantal basisscholen uit de gemeente Helmond ontvangen die zijn uitgenodigd via CultuurContact. De openingsweek wordt afgesloten met de derde editie van de Nacht van Cultuur. 

Neem voor informatie over de openingsweek een kijkje op de website van Het Speelhuis

Foto credits: Dave van Hout

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!