Het Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangementHet Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangement
Back Back Locaties

Het Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangement

20 juli 2021

Na stille maanden en sluiting voor bezoekers en zakelijke gasten, is Het Scheepvaartmuseum eindelijk weer open. Denk nou niet dat de medewerkers van Het Scheepvaartmuseum in die periode stil hebben gezeten. Binnen de muren van het museum zijn zij druk bezig geweest met het organiseren van prachtige tentoonstellingen én aansprekende events! Ronald van Lopik, hoofd commerciële zaken, vertelt wat er binnenkort op het programma staat.

Wijnmakers & Chefs concept

‘Achter de schermen zijn we hard aan de slag gebleven om onze zakelijke gasten die ons altijd zijn blijven steunen, iets moois aan te kunnen bieden zodra we weer open mochten’, begint van Lopik enthousiast. ‘Vergeet niet dat wij voor de pandemie meer dan 500 zakelijke evenementen per jaar verzorgden. Volgens mij hebben we met Wijnmakers & Chefs iets gevonden wat helemaal past binnen Het Scheepvaartmuseum. Dit concept was in de eerste drie weken voor de particuliere markt al binnen een paar dagen compleet uitverkocht!’

  • Het Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangement
  • Het Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangement
    Foto (vlnr): Claire de Jonge, Ivar Beukeboom, Sebastiaan van Erne en Ronald van Lopik
  • Het Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangement
  • Het Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangement
  • Het Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangement
  • Het Scheepvaartmuseum biedt exclusief culinair arrangement

Las Fallas de Valencia

Wijnmakers & Chefs is ontstaan nadat wijnkenners Ivar Beukeboom en Sebastiaan van Erne het grootste straatfestival Las Fallas de Valencia hadden meegemaakt en werden ondergedompeld in de feestelijke combinatie van gastronomie en fantastische wijnen. In Amsterdam organiseerden zij daarna onder andere het Amsterdam Wine Festival, het Fête du Champagne en Rond de Tafel in de Gashouder. Met Wijnmakers & Chefs kozen zij voor Het Scheepvaartmuseum vanwege de majestueuze en stijlvolle omgeving en ambiance, waardoor je het gevoel hebt direct in het Chateau van de wijnmaker aan tafel te zitten.

Sterrenchefs

‘Met Wijnmakers & Chefs brengen wij ‘the best of both worlds samen’, vertelt Beukeboom. ‘Beroemde wijnmakers uit Duitsland, Oostenrijk en Portugal brengen gedurende de eerste drie weken hun beste wijnen mee naar Nederland en Nederlandse sterrenchefs bereiden daar hun meest fantastische gerechten bij.’ ‘Zo hebben wij Jacob Jan Boerma van De Leest gekoppeld aan Franz Keller, Jozua Jaring van Ratatouille aan Bernhard Ott en Robert Poel van Voltaire aan Herdado Do Esporão’, vult Sebastiaan van Erne aan.

Dank voor steun

Het leek Van Lopik een mooie kans om deze diners ook voor de zakelijke markt toegankelijk te maken: ‘We hebben voortdurend gekeken naar wat wij onze zakelijke opdrachtgevers konden aanbieden. In het najaar hebben wij gedurende een aantal weken de mogelijkheid om Wijnmakers & Chefs binnen ons prachtige museum te ontvangen en onze zakelijke gasten een onvergetelijke private dining ervaring aan te bieden.’

Contact met de chef-kok en wijnmaker

Claire de Jonge, accountmanager Evenementen bij Het Scheepvaartmuseum, legt uit wat gasten van het Wijnmakers & Chefs-arrangement mogen verwachten: ‘De basis van het concept is een uitgekiend vijfgangenmenu, samengesteld op basis van de specifieke eigenschappen van de uitgekozen wijnen. Gedurende drieënhalf uur geniet je in een van onze Kamers, of misschien wel op het Open Plein, van exclusieve gerechten en wijnen. Maar dat niet alleen: de chef en de wijnmaker lopen rond om met iedereen te praten over de gerechten en de wijnen. Dat maakt het allemaal zeer bijzonder.’

Tailormade programma

‘Wanneer je hier met je medewerkers of relaties wilt komen dineren, kun je dat altijd combineren met andere activiteiten binnen het museum: een bezoek aan de collectie, per boot aankomen, je kunt het zo gek niet bedenken. We kunnen een op maat gemaakt programma voor je samenstellen. Als extra incentive berekenen wij geen zaalhuur voor onze gasten. Als je dan ook nog beseft dat dit arrangement ver beneden de gangbare prijs van een sterrenrestaurant ligt, dan verzekeren wij je dat je je medewerkers of relaties een exclusieve ervaring meegeeft die zij nooit meer zullen vergeten. Het enige waarmee je rekening moet houden, is dat je niet zelf je menu kunt samenstellen of je wijn kunt kiezen. Dat wordt allemaal voor je gedaan. Maar vertrouw me, daar zul je geen moment spijt van hebben’, besluit Van Lopik.

Door > Rob van Hilten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!