Back Back Nieuws

Het Rosep Wijnfeest 2008, feest der verbroedering

24 november 2008
Traditiegetrouw wordt op de derde donderdag in november met het binnenbrengen van jonge wijn op Landgoed De Rosep het feest der verbroedering gevierd. Na 17 jaar echter geen onthaal meer voor Beaujolais Primeur. Dit jaar is gekozen voor de nieuwe oogst van Chateau Preuillac, een mooie en rijpe Bordeauxwijn. 

Sinds 21 november mag Rosep-Directeur Henri Verhoeven zich de eerste Ambassadeur van Preuillac noemen. Zo’n 200 aanwezige vertegenwoordigers uit de sportwereld, politiek, showbusiness en zakenwereld waren getuige van dit kleurrijk schouwspel.

Vast onderdeel van de ceremonie is het inaugureren van een aantal prominente gasten, in de Ordre de la Feuille de Vigne. Dit jaar viel de eer te beurt aan oud-bondscoach dames hockey Marc Lammers, zilveren medaillewinnares van de Paralympics 2008 Annette Roozen, bondscoach van wielervrouwen Jean-Paul van Poppel en Peter de Laat, Algemeen Directeur van Verhaaren Tilburg B.V.

Eerder op de dag werd ‘confrère’ Ronald Koeman tot zijn grote verrassing bevorderd tot Commandeur in de Ordre de la Feuille de Vigne. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse lunch voor alle confrères en sœurs bij Mansion Hotel Bos & Ven. Het Rosep Wijnfeest 2008 vond dit jaar voor de 18e maal plaats en geldt als een van de grootste Primeur wijn party’s van Nederland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!