Back Back Nieuws

Het Parool organiseert De Amsterdammer van het Jaar

18 januari 2012
Het Parool organiseerde op zondag 15 januari, i.s.m. de Stadsschouwburg Amsterdam en AT5 voor het zevende jaar op rij het Gala van de Amsterdammer van het Jaar. Met de jaarlijkse uitreiking van de titel 'Amsterdammer van het Jaar' plaatst Het Parool belangeloze activiteiten van gewone Amsterdammers in de schijnwerper.

 

Positieve bijdrage aan de stad

Tien kandidaten, die in 2011 een positieve bijdrage aan de stad hadden geleverd, streden in een volle Stadsschouwburg om de titel. Winnaar, Mohamed Taha El Idrissi, die een man en vrouw uit het water redde, ontving uit handen van Barbara van Beukering, hoofdredacteur van Het Parool en Alphons Kurstjens, directievoorzitter Rabobank Amsterdam, een cheque van € 1.500.

 

Belevenissen voor de bezoekers

Naast de ontknoping van de verkiezing was er in alle ruimtes van de Stadsschouwburg van alles te beleven voor de 900 bezoekers. Zo waren er optredens van het Zo! Chospel Choir en Jungle by Night en konden de bezoekers wijn en oesters proeven bijwijndokter Harold Hamersma en de Oesterman.

 

Actieve bijdrage van de redactie

Ook de redactie van Het Parool leverde een actieve bijdrage aan het evenement. In de Koninklijke Foyer interviewde Hugo Logtenberg o.a. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. Mari Carmen Oudendijk en Frenk der Nederlanden presenteerde het Sportcafé met als speciale gasten, oud voetballer Dries Boussatta, wereldkampioen honkbal Sidney de Jong en Jakhals Erik.

 

De organisatie

De organisatie was in handen van Simone Toppers, Manager Events bij Het Parool, die daarbij in de communicatie en organisatie ondersteund werd door Manon Douwes, freelance eventmanager.

 

Foto: Maarten Brante

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!