Back Back Nieuws

Het Orkest van Nederland van RTL4 opgenomen in de Flint

18 december 2014
Het Orkest van Nederland is een talentenjacht, uitgezonden door RTL4, waarin een nieuw symfonieorkest wordt samengesteld. Het programma bestaat uit 4 afleveringen en aflevering 3, uitzending op zondag 21 december, is opgenomen in de Flint in Amersfoort.

Passie en liefde
Met Het Orkest van Nederland brengt RTL4 voor het eerst een grote show rondom klassieke muziek voor een commerciële zender. Het programma laat zien hoe leuk het is om (samen) muziek te maken; het gaat over passie voor muziek en de liefde voor instrument(en).Van topstukken uit het klassieke repertoire tot een bewerking van een bekende pophit en zelfs een stuk met een dj; de muzikanten moeten van alle markten thuis zijn.

Aflevering 3
In aflevering 3, opgenomen in de vernieuwde Flint, krijgen de mensen die door de eerste audities zijn gekomen een masterclass van gerenommeerde musici én moeten zij vervolgens nog een laatste auditie doen voor de jury. Aan het eind van deze laatste auditiedag is het orkest compleet.

Metamorfose
In de zomer van 2014 onderging de Flint een ware metamorfose en is de mogelijkheid ontstaan om bij de bestaande ruimtes ook nieuwe subzalen in te zetten voor diverse doeleinden. Tuvalu Media kon voor de tv-opnames ruimtes gebruiken die normaal gesproken voor publiek niet zichtbaar zijn, zoals bijvoorbeeld de achterkant van het toneel in de Stadszaal (zie foto).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!