Het NBC Congrescentrum bouwt aan nieuwe ruimte Het NBC Congrescentrum bouwt aan nieuwe ruimte
Back Back Nieuws

Het NBC Congrescentrum bouwt aan nieuwe ruimte

31 maart 2021

Op 1 juni opent congres- en evenementenlocatie NBC Congrescentrum de deuren van een nieuwe ruimte. Dat heeft het familiebedrijf uit Nieuwegein onlangs aangekondigd. Het NBC staat bekend als innovatieve locatie die graag buiten de reeds gebaande paden opereert. Zo zijn eerder al midden in de coronacrisis meerdere ruimtes vernieuwd en is de complete locatie uitgerust met nieuwe livestreamfaciliteiten. Ook uit de recente aankondiging die het NBC deed komt de constante drang naar innovatie naar voren. ‘Open Air’, zoals de nieuwe ruimte gaat heten, wordt namelijk een volledig open ruimte buiten het congrescentrum.

Openluchtzaal

Eigenaar Justin van Hooijdonk meer over de bouwplannen en waarom de keuze is gevallen op een openluchtzaal buiten het pand: ‘Door de coronacrisis hebben veel bijeenkomsten het afgelopen jaar geen doorgang kunnen vinden’, aldus Van Hooijdonk. ‘Veel evenementen zijn verplaatst of vonden online plaats. De drang naar fysiek samenkomen is groter dan ooit. Daarom hebben wij het afgelopen jaar alles op alles gezet om veilig bijeenkomen mogelijk te maken. Daar grijpen we iedere kans voor aan. Zo zagen we in recente tests van de Fieldlabs Evenementen dat ventilatie een zeer grote rol speelt in het tegengaan van aerosolen en dus verspreiding van het coronavirus tegengaat. Vanuit die gedachte zijn we op Open Air gekomen. Een openluchtzaal, midden op onze parkeerplaats.’

Glazen dag, XXL LED Wall en optimale akoestiek

Open Air biedt ruimte tot 200 gasten (tot 48 gasten op anderhalve meter afstand) en is voorzien van een eigen foyer. Het glazen dak kan volledig worden geopend en ook aan de voorzijde is de zaal open. De gasten kijken uit op de XXL LED Wall op de oranje NBC-toren. Deze fungeert als presentatiescherm. Voor de LED Wall wordt een verhoogd podium gebouwd waarop de spreker kan plaatsnemen. Uiteraard is de ruimte voorzien van optimale geluidsinstallatie en akoestiek, zodat er minimale hinder is van langsrijdend verkeer.

CO2-neutraal

De ruimte wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd in Zweden en is bovendien modulair opgebouwd. Hierdoor is de producent drie keer sneller in staat om de zaal op te leveren en kunnen alle onderdelen eenvoudig vervangen en zelfs verplaatst worden. De ruimte is vanaf 1 juni gereed voor gebruik.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!