Back Back Nieuws

Het Media Park opent haar deuren voor het publiek

10 augustus 2010
Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus is het tijdens de Open Studio Dagen mogelijk binnen te kijken in de wereld van glitter en glamour van de radio en televisie. Studiodeuren die normaal gesloten blijven, staan dit hele weekend wagenwijd open.

Verrassend leuk uitje
'Met ruim 6.500 bezoekers, twee maal zoveel dan het jaar ervoor, waren de Open Studio Dagen 2009 een groot succes. Het was een verrassend leuk uitje voor het hele gezin en veel Hilversummers hebben zich dan ook verbaasd over wat zich “in hun achtertuin” allemaal afspeelt,' aldus Laura Mooi van Hilversum Events.

Kijkje achter de schermen
Een keer per jaar kan het publiek zien wat er op het Media Park gebeurt en zelf een kijkje achter de schermen nemen. Neem plaats achter de RTL Boulevard desk, bewonder de repetities voor Voetballer van het jaar in Studio 21, verwonder je over het decor van Zomergasten of kruip zelf in de huid van een televisiepresentator bij Omroep Max. Verder zijn er diverse workshops, kunnen bezoekers zelf radio maken en in het Decorcentrum kijken naar een unieke verzameling rekwisieten en decors van bekende tv-programma’s. Start- en informatiepunt van de dag is Beeld en Geluid. Daar kunnen bezoekers zich ook inschrijven voor verschillende workshops radio en tv maken en worden de hele dag gratis rondleidingen gegeven.

Tour over het Media Park
Op initiatief van de gemeente Hilversum realiseren vele bedrijven dit jaar voor de derde keer een mooie tour over het Media Park. Bedrijven als Hilversum Events, Beeld en Geluid, United Decor, Dutchview, TCN, Wentink Events, RTL, dagjemaken.nl, Broadcast Organizers, Omroep MAX, RTi Hilversum, V-Radio, Media Academie, Villa Heideheuvel, Hebbes Casting, Radiocoach, Studio Stroop, Hillywood Tours en Televisiepubliek.nl bieden een aantrekkelijke kijk in de omroep- en media keuken.

Kussengevecht
Daarnaast organiseert Slaapzaak Morgana tevens de finale van het Nationaal Kampioenschap Kussengevecht, een landelijk toernooi met ludiek karakter Barboon, de Rijdende Traiteur, de Pofferij en A-snacks laten de gasten graag hun unieke horecaconcepten ervaren. G4S Security zorgt tijdens de Open Studio Dagen voor de veiligheid op het Media Park.

Wie wat waar
Op zaterdag en zondag is iedereen welkom vanaf 10.00 tot 17.00 uur (deuren zijn open tot 16.30). De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en het volledige programma aanbod naar openstudiodagen.nl.

De Open Studio Dagen zijn een onderdeel van ZAPPcity.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!