Het leukste reisje van NederlandHet leukste reisje van Nederland
Back Back Nieuws

Het leukste reisje van Nederland

28 januari 2020

Vanaf 22 februari organiseren het Spoorwegmuseum en XSAGA negen dagen lang 'Het leukste reisje van Nederland'. Een culturele beleving voor jong en oud! Een tijdelijke tentoonstelling vormgegeven door de top van Nederland op het gebied van kunst en cultuur. Met ‘Het leukste reisje van Nederland’ laten het Spoorwegmuseum en XSAGA zien hoe je een museum op een bijzondere manier tot leven brengt.

Verbinding met cultuurpartners

Het Spoorwegmuseum zoekt ieder jaar weer de verbinding met nieuwe cultuurpartners, die via dit platform een grote en nieuwsgierige doelgroep bereiken. Elk station biedt een bijzondere programmering waarbinnen alle individuele partners een stukje van zichzelf laten zien.

Culturele reis

Bezoekers worden meegenomen op een culturele reis. Een speciaal paspoort leidt de bezoekers langs diverse avontuurlijke en verrassende bestemmingen. Bij elke bestemming ontvang je een stempel. Het hele paspoort vol stempels geeft recht op een bezoek aan de magische eindbestemming.

Icoon

In deze derde editie vertelt vereniging De Hollandsche Molen alles over hét icoon van het Nederlandse landschap en kun je kijken naar een prachtige film over het leven van de molenaar. In samenwerking met Museum Het Rembrandthuis, het Mauritshuis, Museum De Lakenhal en het Rijksmuseum kun je jouw eigen schildertalent ontdekken. Het leukste reisje gaat verder langs De Stijl waar je speelt met de lijnen en kleuren van deze abstracte kunststroming. Op het volgende station kom je aan bij Het Nieuwe Instituut waar gewerkt wordt aan een ‘Gesamtkunstwerk’. En bij de eindbestemming worden alle remmen losgegooid en kun je meezingen in de Trein & Reis Sing-a-Long.

Meest centraal gelegen museumlocatie

Dit alles in de prachtige omgeving van het Spoorwegmuseum, Nederlands meest centraal gelegen museumlocatie. En of dat al niet genoeg is presenteert de kookbrigade van het Spoorwegmuseum tijdens je reis tal van verschillende heerlijkheden gebaseerd op het eten en drinken op en rond het spoor.

Verrassen, verbazen en verwonderen

Dus…Laat je verrassen, verbazen en verwonderen. Kom naar Utrecht en pak je paspoort, verzamel de stempels van alle bestemmingen en maak deze bijzondere reis!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!