Het IFFR-festivalhart klopt weer in de DoelenHet IFFR-festivalhart klopt weer in de Doelen
Back Back Nieuws

Het IFFR-festivalhart klopt weer in de Doelen

23 januari 2024

Op donderdag 25 januari barst het International Filmfestival van Rotterdam weer los. Te beginnen in de Grote Zaal van de Doelen met de openingsfilm ‘Head South’ van de Nieuw-Zeelandse Jonathan Ogilvie 11 dagen lang komen filmliefhebbers van over de hele wereld naar het heerlijk kloppende festivalhart, de Doelen. Midden in de stad en op een steenworp afstand van Centraal Station. Via de entree aan het Schouwburgplein wordt het filmpubliek welkom geheten in de beneden hal van het iconische gebouw, de nieuwe ontmoetingsplek van de 53ste editie.

Maher’s Kitchen

Hier kun je je bioscoopbezoek plannen, oude en nieuwe vrienden ontmoeten, toffe IFFR merch inslaan. En ook een bakkie doen, genieten van de Syrische/Siciliaanse gerechten van Maher’s Kitchen, de Wunderkammer van J. A. Deelder bezoeken en natuurlijk ook talks en filmpremières meemaken boven in de Jurriaanse Zaal. Eén van de hoogtepunten aldaar is de talk tussen Debbie Harry en Amanda Kramer op zaterdag 27 januari.

Team Doelen

De hal, die haar deuren opent van 12.00 tot middernacht, is op geheel eigen wijze ingericht door Team Doelen, onder leiding van de vaste interieurstylist Christian Igesz. Kleurrijk, eclectisch en met een vette knipoog naar de mid-century sfeer van het gebouw. Naast een giga leestafel zijn er over de gehele ruimte toffe hang- en zitplekken gecreëerd, waar het heel goed toeven is.

Studio & Jazz Corner

Naast talks, films, lekker eten en napraten over wat je die dag hebt gezien is er nog veel meer in het gebouw te beleven. Zo spelen Nina & The Emotionals op 25 januari in de Jazz Corner, aanvang 22.00 uur en keert het good old fashioned variété met MC Vanderwal & crew op vrijdag 26 januari terug in de Doelen Studio, aanvang 20.00 uur. Jazzformatie Meerkat speelt op donderdag 1 februari, aanvang 22.00 uur en er kan volop gedanst worden vanaf 20.30 op 2 februari tijdens de Balfolk dansworkshop, mét livemuziek. Alle avonden zijn gratis te bezoeken.

Volkskrantdag

Het filmfestival wordt traditioneel afgesloten op zondag 4 februari met de Volkskrantdag waarbij de Grote Zaal van de Doelen onderdeel uitmaakt van een van de drie door filmrecensent Bor Beekman uitgezette routes.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!