Het hele jaar kerst!Het hele jaar kerst!
Back Back Nieuws

Het hele jaar kerst!

31 oktober 2023

Dit is een (ingekort) artikel uit ons inspiratiemagazine.

Het hele jaar met kerst bezig zijn? Debby de Jong van
Helder Events wordt er blij van! ‘Toen ik op het punt kwam om te bedenken waar ik echt energie van krijg, rolde kerst er direct uit!’ Gecombineerd met haar ervaring met het organiseren van evenementen, zorgde dit gegeven ervoor dat ze zich nu richt op het organiseren van kerstmarkten voor bedrijven. Helder Events organiseert jouw kerstmarkt met lokale ondernemers. En ja, daar kun je year round druk mee zijn!

‘Twee jaar geleden kwam ik op een punt dat ik bewuster na ging denken over wat ik wel en niet leuk vind in mijn werk’, vertelt Debby. ‘Evenementen organiseren vind ik leuk, maar ik krijg de meeste energie van het organiseren van kerstmarkten.’ Een niche zou je denken, maar ze draaide er in 2022 13 in 10 dagen tijd en moest maar liefst 40 keer ‘nee’ zeggen. ‘Is dat even zonde, dacht ik toen. Als ik zo ontzettend veel aanvragen krijg, dan kan dit gewoon een bedrijf zijn!’, vertelt ze.

‘Met kerst gelooft iedereen toch even extra in dat droomplaatje?’

Wat maakt de kerstsfeer zo fantastisch dat je er het hele jaar mee bezig wilt zijn? Debby houdt van de knusheid van kerst: ‘Het is donker en gezellig met lampjes en kaarsjes. Het mag een beetje kneuterig, met lieve warme mensen. Dat totaalplaatje probeer ik ook voor een bedrijf te creëren. Het is misschien een droombeeld, maar met kerst gelooft iedereen toch even extra in dat plaatje?’ Daarnaast vindt ze vooral het geregel heel leuk. ‘In het organiseren van een kerstmarkt komen alle dingen die ik leuk vind aan het organiseren van een evenement samen. Voor mij is dit één megagroot project met verschillende lijntjes. Ik ben een soort grote projectleider met verschillende freelance eventmanagers in dienst die in die weken de uitvoering doen. Verder ben ik natuurlijk veel bezig met personeel, de website, klantcontact, het uit- en bezoeken van locaties en (lokale)leveranciers. Mijn kracht zit echt in het snel kunnen schakelen en het verbinden van mensen.’

Tips voor jouw kerstevenement


Duurzame kerst
Voer de duurzaamheidstrend óók door in je kerstevent. Debby: ‘Ik kies bijvoorbeeld voor duurzame ondernemers in de kramen. Het is heel leuk om deze ondernemers bij elkaar te zoeken, daar gaat mijn eigen hart ook sneller van kloppen.

Samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
Het is ook leuk om te kiezen voor ondernemers die werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo geef je een unieke, warme sfeer aan je kerstmarkt en dat past natuurlijk helemaal in de kerstgedachte.’

Ook als je zelf een kerstpakket samenstelt kun je duurzaamheid in het oog houden. Kies voor duurzame producten, kleine en lokale ondernemers of geef een doe-cadeau. 

Tekst: Mahlee Plekker 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!