Het Event van Sjoerd van Stokkum: SailingKidsHet Event van Sjoerd van Stokkum: SailingKids
Back Back Interview

Het Event van Sjoerd van Stokkum: SailingKids

21 augustus 2019

Sjoerd van Stokkum werkt op de afdeling Marketing & Communicatie van Sportservice Veenendaal. Hij is vrijwillig kwartiermeester aan boord van Nederlands grootste driemastschoener, zeilschip Eendracht. Eind juni vertrok hij vanaf IJmuiden met 28 ernstig en/of chronisch zieke jong volwassenen voor een 5-daagse actieve zeilreis naar Aalborg in Denemarken.

Wat is dit voor event?

Stichting Sailing Kids geeft ernstig en/of chronisch zieke kinderen en jong volwassenen samen met hun familieleden of vrienden de mogelijkheid om een geheel verzorgde vakantie te vieren aan boord van de Eendracht. In mijn vakantie ga ik mee als vrijwilliger.

Wat is jouw rol tijdens dit event?

Tijdens de reis ben ik kwartiermeester; dat betekent dat een deel van de jongeren en kinderen die aan boord komen bij mij in de wacht zijn. Samen hijsen we zeilen, besturen het schip, houden de uitkijk en we maken natuurlijk ook schoon. We voeren alle taken uit die in het dagelijks leven aan boord voorkomen.

Waarom koos je juist voor dit event?

Op het moment dat je vaart met bijzondere doelgroepen zoals deze jongeren, merk je dat ze hun zorgen achterlaten. Ze kunnen aan boord zichzelf zijn en maken vriendschappen, omdat je alles met elkaar doet. De Eendracht wordt bijna alleen maar gevaren door de bijna 300 vrijwilligers. Er zijn slechts 10 betaalde krachten. Hoofdsponsor Stichting C.J. Jaski Fonds biedt financiële ondersteuning voor bijzondere projecten uitgevoerd door Stichting Zeilschip Eendracht.

Hoe kwam dit event op je pad?

Van jongs af aan ben ik al gek op zee, water en zand. Ik ging op zeilkamp en leidde kinderen op. In 2011 maakte ik zelf een reis met de Eendracht. Dit vond ik zo leuk, dat toen ze mij vroegen om als vrijwilliger aan boord te komen als kwartiermeester, ik dit meteen gedaan heb.

Door > Saskia Leeuwis

Fotocredits > Eendracht

In de rubriek ‘Het Event van’ geven we collega’s uit de evenementenbranche het woord, die een vrijwillige bijdrage leveren aan evenementen met maatschappelijke betekenis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!