Het Event van Eelco van Schellebeek #AD6 2019Het Event van Eelco van Schellebeek #AD6 2019
Back Back Interview

Het Event van Eelco van Schellebeek: #AD62019

29 mei 2019

Op 6 juni beklimt Eelco van Schellebeek, Sales Manager bij Center Parcs Business Solutions de Alpe D'Huzes. Dit is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Waarom doe je mee aan ALPE D'HUZES?

Wielrennen is mijn hobby en ooit heb ik de Alpe d'Huzes al 1 x beklommen in een tijd van 1 uur en 16 minuten. Twee jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan de Alpe d'Huzes. Het was een mooie en zéér bijzondere ervaring, die ik voornamelijk met mijn vader in gedachten heb gereden. Hij overleed 14 jaar geleden aan kanker. Zowel sportief (4 beklimmingen) als emotioneel was het een dag om nooit meer te vergeten en dat kan ook niet met zulke mooie herinneringen en zo'n belangrijk doel.

Tijdens #AD62019 ben ik er weer bij, want nog steeds zijn het onze naaste familie, vrienden en kennissen die strijden tegen deze vreselijke ziekte. Zij en het KWF hebben mijn steun en een ieder zijn/haar steun hierbij onwijs hard nodig.

Hoe kwam je op het idee om mee te doen?

Ik stapte op een dag op mijn 'stalen ros' en tijdens een koude maar mooie zonnige rit genoot ik van de strakblauwe lucht, het lichte briesje en de schitterende natuur en ik telde mijn zegeningen, want ik ben gezond! Helaas kunnen deze omstandigheden net als de natuur van het ene op het andere moment omslaan en moet je als 'de eenzame fietser' krom gebogen over jouw stuur vechten tegen wind en of regen. Je staat er dan 'alleen' voor om te strijden. Want als je als winnaar over de finish wil komen dan is opgeven geen optie! De gedachte dat langs het parcours jouw familie en vrienden klaar staan om jou toe te juichen en te steunen zal jou sterken in deze strijd.

Mijn doel is zo vaak mogelijk de Alpe d'Huzes beklimmen om zoveel mogelijk donaties voor het #KWF op te halen in de strijd tegen kanker.

Wat gaat er tijdens de rit door je heen?

Spanning, euforie, emotie, samenhorigheid en toch ook zeker genieten! Dat zijn de eerste gevoelens die bij me opkomen als ik terugdenk aan mijn eerste deelname Alpe d'Huzes in 2017.

Hoe ging je klim in 2017?

Die berg, die "vervloekte" maar oh zo mooie berg! 21 bochten pfff wat een klim. Het is zwaar en je beleeft het zo intensief. In iedere bocht staan mensen die je toejuichen, wielrenners en wandelaars die elkaar steunen en allemaal met hetzelfde doel omhoog gingen. Hoog boven op de berg dichtbij de finish waar uiteraard ook weer veel toeschouwers stonden, klonk in 2017 mijn lievelingsmuziek André Hazes. Betere muziek kon ik mij niet wensen en al zingend en met kippenvel over mijn lijf ging ik de laatste bochten door denkend aan mijn papa en al die andere lieve mensen voor wie ik had besloten om deel te nemen. Met 4 beklimmingen en 3440 euro aan donaties kijk ik met veel trots en plezier en een klein traantje terug op deze memorabele dag. Een dag die ik nooit meer zal vergeten en een dag die mij ertoe heeft gebracht om ook dit jaar weer deel te nemen.

Wat wil je deze keer bereiken?

Tijdens Alpe d'Huzes zal ik proberen om naast zoveel mogelijk geld op te halen minimaal 3 x deze pittige klim van ca. 14 km te beklimmen en af te dalen! Als ik energie over heb, ga ik uiteraard voor 4, 5 of 6! Ik ga de strijd met de Alpe d'Huzes weer aan omdat mijn hulp maar uiteraard ook die van jou nog steeds keihard nodig is bij het onderzoek naar kanker!!
En ja, daar ben ik dan ook weer met de tekst: DONEREN MAG NOG STEEDS ❤️

In de rubriek ‘Het Event van’ geven we collega’s uit de evenementenbranche het woord, die een vrijwillige bijdrage leveren aan evenementen met maatschappelijke betekenis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!