Het event van Britt van Engeland: INC Awards Gala
29 augustus 2019Britt van Engeland is freelance eventprofessional onder de naam B. Your Event Manager. Ze werkte vrijwillig mee aan de organisatie van het INC Awards Gala van Stichting De Upside van Down in Huis ter Duin.
Wat wil de Stichting De Upside van Down bereiken met dit event?
Deze stichting is 10 jaar geleden opgericht door vrouwen met een kind met het Downsyndroom. Hun ambitie is om een positievere beeldvorming te creëren rondom Downsyndroom. En in de afgelopen 10 jaar is hierin veel bereikt. Waar ze momenteel tegen aanlopen is dat hun kinderen grotere vervolgstappen dienen te maken. Ook deze kinderen hebben dromen en ambities en zouden graag iets met hun talenten willen doen. Uit ervaring blijkt dat de arbeidsmarkt hier nog niet goed op ingesteld is. De wens van deze stichting is dat er een nog inclusievere maatschappij tot stand komt, waarin mensen met een beperking kansen hebben en dat het normaler wordt dat ze binnen een bedrijf meewerken. Out of the box denkend, want misschien kunnen zij niet de hele dag achter een computer zitten, maar wel andere taken heel goed uitvoeren.
Wat is het INC Awards Gala voor event?
Met het INC Awards Gala zetten we tijdens bedrijven in het zonnetje die bijdragen aan dit inclusievere beeld. Het thema was: Include Everyone. Bedrijven konden zichzelf nomineren of genomineerd worden. Er waren uiteindelijk meer dan 200 bedrijven genomineerd. Een jury koos 4 finalisten per categorie, de categorieën waren: Kunst & Cultuur, Marketing, Reclame & PR, Sport & Recreatie en Werk & Opleiding Bij deze bedrijven maakte we een filmpje op locatie, die we aan alle 500 aanwezigen lieten zien op de avond zelf.. Deze bedrijven geven zulke mooie inspirerende voorbeelden en denken in kansen in plaats van in beperkingen.
Gasten konden inschrijven op een sponsortafel tijdens het diner of kaarten kopen voor de Awardshow en gala. De avond zelf werd gepresenteerd door Humberto Tan samen met Eveline Kamperman. Een jonge, mooie getalenteerde vrouw met Downsyndroom. Ook Joost Richter gaf een hele mooie presentatie, Joost is blind. Een beperking die je niet meteen ziet, want anders is dan bij Downsyndroom. Maar ook hij heeft hierin veel ups & downs gekend. De avond werd afgesloten met een optreden van Jebroer en DJ Duo Down with the Syndrome.
Misschien is het wel het mooiste om te delen dat de winnaars per categorie hun blijdschap op een andere manier uitten, volledig ongeremd, puur en op hun eigen manier, zonder schaamte. De ene begon het lang zal zij leven te zingen en kon niet meer stoppen, de ander begon te huilen van blijdschap en de ander nam het podium, ging op zijn knieën.. de zaal werd stil, en hij vroeg zijn meisje, die ook in de zaal zat verkering. Hadden we allemaal maar een beetje down zou je dan denken… Heerlijk toch om zo ongeremd door het leven te kunnen gaan?
Wat was jouw rol?
Linda Germs van De Upside van Down was projectleider. We hebben samen de kar getrokken. Ik op organisatorisch vlak en Linda heeft veel connecties met bedrijven goede voorbeelden hebben laten zien. Ik was verantwoordelijk voor het maken van de website, het programma, de locatie, de aankleding, de inrichting, sprekers, DJ’s en alles daar om heen etc. Uiteraard hadden we dit niet kunnen doen zonder de hulp van de andere bestuursleden van stichting De Upside van Down en zonder de hulp van Stichting Downsyndroom.
Waarom werkte je juist hieraan mee?
Ik ben al 8 jaar ambassadeur van deze stichting en werk mee als een van de project managers. Deze doelgroep raakt me enorm; hun emoties zijn puur, daar krijg ik zoveel energie van! Ik vind mijn werk voor de Stichting The Upside van Down heel waardevol.
In de rubriek ‘Het Event van’ geven we collega’s uit de evenementenbranche het woord, die een vrijwillige bijdrage leveren aan evenementen met maatschappelijke betekenis.
Door > Saskia Leeuwis
Goed artikel?
Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!