Back Back Nieuws

Het evenement dat niemand wil missen

08 januari 2014
Aaaaha! the Actor Factory bracht in 2013 ruim 900 organisatoren samen in het World Forum. Hoe organiseer je het evenement dat niemand wil missen? In kleinschalige sessies deelden organisatoren hun beste tips met elkaar. Heb je de masterclass gemist? Er volgt een allerlaatste kans op 3 februari 2014.

‘Ik moest direct aan jou denken’
De masterclass voor organisatoren ontstond in 2012 op Nyenrode Business Universiteit. Erik Peekel (oprichter van Aaaaha! the Actor Factory) selecteerde een aantal organisatoren. Zij deelden praktische slimmigheden met elkaar. Hoe organiseer je je evenement zodanig, dat niemand het missen wil? Eén van de eerste tips was bijvoorbeeld een oproep om geen e-mail uitnodigingen te versturen vanaf een info@ of no-reply-to adres. In plaats daarvan moet je ernaar streven om iedereen met klantcontact een actieve rol te geven in het uitnodigingstraject. Je kunt bijvoorbeeld elke accountmanager tien plaatsen geven om te vullen. Zij bellen hun relaties met de boodschap ‘ik heb tien plaatsen en ik moest direct aan jou denken’.

Tips
In een prikkelende sessie worden veel concrete tips op een rij gezet. Het gaat ook over het uitnodigingstraject en over het natraject. Hoe kun je deelnemers prikkelen, activeren en betrokken houden? De tips uit de voorgaande masterclasses zijn inmiddels gebundeld. Eind 2014 zullen ze verschijnen in boekvorm. De tips worden nog aangevuld met de opbrengst uit de bijeenkomsten in februari 2014. Voorlopig kun je de beste tips hier gratis downloaden.

Laatste kans
Op 3 februari wordt de masterclass nog eenmaal georganiseerd. Als lezer van Events.nl kun je gratis deelnemen. Je hebt keuze uit 3 tijdstippen. Meld je hier aan!

Wat kun je verwachten? Videoverslag van een eerdere editie (3 min39):

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!