Het eerste hotel in Brabant voor WestCord Hotels Het eerste hotel in Brabant voor WestCord Hotels
Back Back Nieuws

Het eerste hotel in Brabant voor WestCord Hotels

02 juni 2023

De Nederlandse hotelgroep WestCord Hotels neemt per 1 juni 2023 Inntel Hotels Art Eindhoven over van Inntel Hotels. Het is voor WestCord Hotels het eerste hotel in Brabant en het 17e hotel in de portfolio. Met het afscheid van Eindhoven voor Inntel Hotels is de focus op Midden- en West-Nederland voor komende jaren bepaald voor dit eveneens Nederlandse familiebedrijf.

In het hart van Eindhoven

Het viersterren Inntel Hotels Art Eindhoven ligt in het hart van Eindhoven met het treinstation, Philips Stadion en Design District Strijp-S om de hoek. Het hotel is grotendeels gevestigd in de monumentale Philipsfabriek de Lichttoren, gebouwd in 1909. Daarnaast beschikt het over 230 kamers, waarvan 42 long stay studio’s, een restaurant, wellness ruimte met fitness, sauna’s en behandelruimtes en 300 m2 vergaderruimte verdeeld over drie vergaderzalen.

‘Bijzonder hotel dat perfect past bij onze familie van hotels’

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: ‘Uitbreiding in het zuiden van Nederland is een logische stap in de ontwikkeling van onze hotelgroep. Brabant en specifiek Eindhoven is voor ons een nieuwe markt en wij kijken ernaar uit om de Brabantse gezelligheid zelf te ervaren. Dit bijzondere hotel met zijn locatie midden in het centrum en geschiedenis van het pand maakt dat het perfect past bij onze familie van hotels. Wij zijn ervan overtuigd met deze overname een waardige toevoeging te zijn aan de stad en de verwachtingen van onze gasten straks te kunnen overtreffen.’

Overname en plannen met het hotel

De familie Westers en de familie Geurts kennen elkaar goed uit de periode dat zij beiden franchisenemer waren bij Golden Tulip. De goede relatie tussen de twee familiebedrijven draagt bij aan een soepele transitie van het hotel. Per 1 juni 2023 is WestCord Hotels officieel de eigenaar van het hotel en vindt de overgang van systemen en andere zaken plaats. Daarna gaat de hotelgroep de mogelijkheden inventariseren om het bijzondere karakter van het pand verder uit te diepen en het hotel nog unieker te maken. Alle medewerkers van Inntel Hotels Art Eindhoven gaan over naar WestCord Hotels en de exploitatie wordt voorgezet onder de naam WestCord Hotel Eindhoven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!