Back Back Nieuws

Het driedaagse Happinez Festival trekt 6.000 blije bezoekers

13 september 2013
De tweede editie van het Happinez Festival op 6, 7 en 8 september trok dit jaar 6.000 bezoekers. Met het driedaagse festival pakte het magazine Happinez groter uit dan vorig jaar. Deze keer verwelkomde Fort Voordorp in Groenekan de bezoekers al op vrijdag. De organisatie van het vrolijke mindstyle event was wederom in handen van evenementenbureau PINO.

Bonte bazaar
Net als vorig jaar was het evenement binnen en buiten het fort een kleurrijke mix van muziek, meditatie, lezingen, proeverijen, ontmoetingen, workshops en meer. Ook nu struinden de bezoekers in de najaarszon over een bonte bazaar met bijvoorbeeld auralezers, yoga-leraren, henna-tatoeëerders, klankschaalconcerten, massagelessen, kunstenaars en percussieklassen. Ondertussen vulde de geur van muntthee en mediterrane gerechten uit tajines de lucht.

Boksen en boeddhisme
Binnen in het fort en in witte tenten laafde het publiek zich aan inspirerende sprekers. Bijzonder was bijvoorbeeld de komst van Eben Alexander, de Amerikaanse neurochirurg die bijna-doodervaringen altijd afdeed als prachtige hallucinaties. Totdat hij er zelf een kreeg. Ook Rajshree Patel, op dit moment een veelgevraagd spreker over spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling, stond met haar interactieve lezing op het programma. Net als voormalig topbokser Lucia Rijker, die op het Happinez Festival vertelde hoe zij het boksen voor het boeddhisme verruilde. Op het podium deelde ze graag haar levenslessen en praktische adviezen.

Zien, voelen, ruiken, proeven
Vorig jaar bracht het Happinez Festival het magazine voor het eerst tot leven. Vol zingeving, verdieping, puurheid en stijl. Dat succes smaakte naar meer. Marije de Jong, hoofdredacteur van Happinez zegt daarover: ‘De lezers vinden het ongelofelijk leuk om hun lijfblad 3D te ervaren. Te zien, te voelen, te ruiken, te proeven. En juist met elkaar, in plaats van in hun eentje met het blad op de bank.’ Ook PINO kijkt tevreden terug op de tweede editie. Projectmanager Marcia Stevens van dit evenementenbureau: ‘Het is fantastisch om het gevoel van het blad om te zetten in een belevenis. Het hoge bezoekersaantal en de enthousiaste reacties bewijzen dat die belevenis in de smaak valt.’

Bekijk hier een sfeerimpressie van het Happinez Festival 2013.

Foto: Echt Mooij fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!