Het dak op met ROEFHet dak op met ROEF
Back Back Nieuws

Het dak op met ROEF

26 augustus 2020

Het weekend van 4 tot en met 6 september staat in het teken van het Amsterdamse daklandschap. Ook dit jaar neemt ROEF bezoekers mee de hoogte in voor een prikkelend programma: van Rooftop Roulette tot dakbioscoop en van talkshow tot yoga op 100 meter hoogte. ROEF vraagt aandacht voor onbenutte ruimte met grote duurzame kansen en zorgt ervoor dat Amsterdammers, juist nu, de ruimte boven de stad gaan ervaren. 

Van verrassingstour tot dakbioscoop

Het ROEF weekend is goed gevuld voor mensen die graag de wind in de haren voelen. Op vrijdag 4 september is de Rooftop Talkshow over de laatste dak-ontwikkelingen in de indrukwekkende glazen koepel bovenop Capital C, georganiseerd door ROEF en Stadsleven.

Op zaterdag 5 september nemen expeditieleiders bezoekers mee op Rooftop Roulette: een verrassingstour van vier uur langs vier daken met vier verschillende workshops gericht op duurzaamheid. Natuurlijk mét cocktail van dakkruiden, bier gemaakt van regenwater en muzikale verrassingen onderweg. ‘s Avonds is een van de hoogtepunten van het weekend: in samenwerking met documentairefestival IDFA toont ROEF op het fotogenieke dak van het NEMO Science Museum de roadmovie ‘Before Summer Ends’. Tickets (met en zonder diner) zijn hier te koop.

Yoga op het dak

Op zondagochtend doen 30 geselecteerde geluksvogels een zonnegroet op het dak van de A’DAM Toren. Deelnemen aan de de yoga winactie kan nog tot en met 30 augustus via deze link.

Anders dan anders en minstens zo urgent

Al vijf jaar verzorgt ROEF programmering op het Amsterdamse daklandschap en dit jaar, geheel in het thema van 2020, is dat anders dan anders. Geen festival met duizenden bezoekers, maar een avontuurlijke, intieme setting met minstens zoveel urgentie. Tijdens de coronacrisis is de behoefte aan vrije, publieke ruimte in de stad groter dan ooit en juist nu is het essentieel de ruimte op het dak te benutten: ruimte voor bewoners, voor stadsparken, moestuinen én energieopwekking. ROEF neemt Amsterdammers graag mee naar het daklandschap en toont de (toekomstige) mogelijkheden boven de stad.

 

Foto: NEMO Science Museum

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!