Het Concertgebouw introduceert KlapstukHet Concertgebouw introduceert Klapstuk
Back Back Nieuws

Het Concertgebouw introduceert Klapstuk

08 november 2019

Het Koninklijk Concertgebouw start samen met Concertvrienden en de jonge vriendenclub Entrée een nieuwe muziekreeks: Klapstuk.
Klapstuk is een kamermuziekserie speciaal voor een jong publiek dat wil kennismaken met klassieke muziek. In een uur tijd laten musici allerlei highlights uit het kamermuziekrepertoire horen, iedere editie staat er een instrument of combinatie centraal.

Host Eva Cleven neemt het publiek bij de hand en geeft samen met de jonge musici uitleg over de stukken, ook is er ruimte voor  interactie met het publiek. Het Amatis Piano Trio trapt op 30 november af met muziek uit het pianotrio-repertoire.

Klapstuk met het Amatis Piano Trio 

In deze editie van Klapstuk speelt het Amatis Piano Trio de mooiste muziek voor pianotrio, een ensemble dat bestaat uit piano, viool en cello. Het internationale Amatis Piano Trio is een van de toonaangevende jonge pianotrio's van dit moment. Het viert wereldwijd successen en werd in seizoen 2018-2019 door de grote Europese concertzalen gekozen als 'Rising Star'. In die hoedanigheid traden ze op in twintig van de meest prestigieuze zalen van Europa. 

Klapstuk met Thomas Beijer en Nicolas van Poucke 

Thomas Beijer en Nicolas van Poucke laten het publiek kennismaken met de veelzijdige pianomuziek. Thomas Beijer is naast pianist ook schrijver en componist. Nicolas van Poucke is zowel in Nederland als daarbuiten uiterst actief als kamermusicus en een graag geziene gast op kamermuziekfestivals. In 2013 lanceerde hij zijn debuutalbum met werken van Bach, Brahms en Beethoven.

Klapstuk met Ragazze Kwartet 

Tijdens deze editie staat strijkkwartetmuziek centraal, het Ragazze Kwartet voert een variatie aan stukken uit. Het kwartet heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het veelzijdige ensemble werkt samen met acteurs, dansers en schrijvers. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin steeds een nieuw publiek te winnen voor de rijke klassieke-muziektraditie.

Eva Cleven

Host van alle Klapstukavonden is Eva Cleven: na haar studie Muziekwetenschappen is ze gaan werken als dj bij radiostation FunX, doet ze voor NPO3 verslag van grote muziekfestivals als Pinkpop en Lowlands en is ze momenteel te zien in Expeditie Robinson. Na afloop van elk concert is de bar open en zit huispianist Charlie Bo Meijering klaar om verzoeknemers te spelen,al dan niet klassiek.

Voor meer informatie en data zie concertgebouw.nl/klapstuk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!