Heropening Theater Het Speelhuis in HelmondHeropening Theater Het Speelhuis in Helmond
Back Back Nieuws

Heropening Theater Het Speelhuis in Helmond

21 september 2018

 Theater Het Speelhuis in Helmond gaat opnieuw open. Vijf jaar na de brand is het tijdelijke onderkomen in de voormalig Onze Lieve Vrouwekerk uitgebreid met een glazen omarming en voltooid tot volwaardig theater. Van Dongen-Koschuch architecten tekenen voor ontwerp. Op 28 september gaan de deuren voor het eerst open voor publiek.

Geschiedenis in een notendop

Na de brand op 29 december 2011 in het oude theater 't Speelhuis, ontworpen door Piet Blom uit 1977, nam het Helmondse theater haar toevlucht in de Onze Lieve Vrouwekerk. De kerk was destijds nog in gebruik. Cepezed architecten zijn er in die tijd optimaal in geslaagd om, met behoud van alle oorspronkelijk elementen de kerk tot een functioneel, sfeervol en uniek tijdelijk theater te maken.

Vanaf de opening in februari 2013 omarmden zowel artiesten als inwoners de kerk als hun nieuwe theater. Twee jaar later werd dan ook door de gemeenteraad besloten om het theater er permanent te vestigen. Een grootscheepse verbouwing was nodig om aan alle wensen en voorzieningen te voldoen en het gebouw diende een nieuwe oriëntatie te krijgen richting het centrum van Helmond. Architecten van Dongen-Koschuch tekenden voor dit ontwerp dat de kerk onaangetast laat. Het interieur werd ontworpen door Heyligers. design + projects.

Openingsfestival 

Het Speelhuis viert de oplevering van het hernieuwde pand en opent met een feestelijk theaterfestival. Vanaf vrijdag 28 tot en met zondag 30 september kunt u het hele pand ervaren door een theatrale rondleiding. Deze rondleidingen worden omlijst door een weekend lang theaterfestival op het plein. Op 1 oktober ontvangt het theater tweeduizend basisschoolleerlingen uit Helmond tijdens de Scholendag, gevolgd door vier feestelijke voorstellingen op 2, 3, 4, 5 oktober en afsluitend de Helmondse Nacht van Cultuur op zaterdag 6 oktober. 

Fotocredits > BC Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!