Back Back Nieuws

Heropening Park Plaza Mandarin Eindhoven

28 april 2008

Eindhoven heeft er weer een locatie van formaat bij: Park Plaza Mandarin Eindhoven. Het viersterren hotel in het centrum van de stad heeft namelijk een extreme make-over ondergaan. En dat geeft het hotel weer precies dié uitstraling die het op grond van reputatie en verleden verdient. Het resultaat: het hotel is nu nog luxer, eigentijdser, mooier en wereldser dan tevoren. Op 24 april werd het nieuwe Park Plaza Mandarin Eindhoven officieel heropend door niemand minder dan wereldburger Heurelho Gomès, de keeper van PSV.

Deze stad heeft zich inmiddels ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende steden in Europa op het gebied van high tech, sport, kennis en design. En vooral dat laatste speelt in Eindhoven een prominente rol. Jonge ontwerpers uit binnen- en buitenland volgen hun opleiding aan de beroemde Design Academy. Om de band met die studenten en andere Eindhovense creatieve geesten levend te houden, richtte het pas gerenoveerde Park Plaza Mandarin Eindhoven zelfs een speciale expositieruimte in.

Relax

Om de renovatie van het Park Plaza Mandarin Eindhoven zoveel mogelijk te laten aansluiten met de toekomstvisie van Park Plaza hotels, werd bij het ontwerpen gekozen voor heldere lijnen, moderne vormgeving, toepassingen van warme kleuren en ruimte voor kunst. Om deze punten door te voeren en het in- en exterieur een nieuwe eigentijdse uitstraling te geven, werd architectenbureau Abrahams en Crielaers in de arm genomen.

Zij lieten zich onder andere inspireren door het Park Plaza Riverbank Hotel in Londen, één van de toppers in het Park Plaza segment. Voor Park Plaza Mandarin werd gekozen voor eenvoud en luxe, met een knipoogje naar de Aziatische historie. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen als beton en natuursteen en kleuraccenten in wit, beige, zwart en rood. De hotelkamers zijn voorzien van een design interieur en nieuwe badkamers. De entree, lobby en bar zijn compleet vernieuwd. De moderne bar is nu centraler in het hotel geplaatst, waardoor er meer ruimte is gecreëerd. Ook andere openbare ruimten zijn flink onder handen genomen.

Lounge
Het hele interieur van het hotel is zo ontworpen dat alle gasten uit alle windstreken zich er direct thuis voelen. Van subtiel verlichte hoekjes voor een romantisch avondje uit tot en met de nieuwe stijlvol ingerichte E!Lite Lounge. De lounge is voorzien van alle gemakken voor een breed scala aan ontmoetingen, zowel zakelijk als privé. De luxe lounge is ingericht met comfortabele fauteuils en een openhaard. Uiteraard is er een aparte lunch- en borrelkaart. Liefhebbers van Aziatisch eten kunnen na de renovatie nog steeds terecht bij één van de drie restaurants in het hotel die Oosterse specialiteiten serveren, om daarna een afzakkertje te nemen in de E!Lite Lounge.

Gasten die graag ook tijdens het verblijf sportief willen zijn, kunnen in het Park Plaza Mandarin Hotel vanaf nu terecht in het speciaal daarvoor ingerichte sportgedeelte. Er is een modern ingerichte fitnessruimte toegevoegd aan het al bestaande zwembad. Vanuit het zwembad heb je uitzicht op een prachtige levensgrote foto van het Olympisch zwembad in Peking. En als de dagelijkse training erop zit, dan kan is het heerlijk toeven in één van de twee sauna´s die het hotel rijk is.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!