Back Back Nieuws

Hernieuwde business lounge Sparta Stadion inzetbaar als eventlocatie

28 januari 2015
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van Sparta Rotterdam werd 25 januari de hernieuwde business lounge van het Sparta stadion op feestelijke wijze geopend door burgemeester Aboutaleb. ‘Rotterdam is de laatste jaren ontwikkeld tot beste stad van Europa om in te leven. Instituten als Sparta Rotterdam dragen daar een belangrijk deel aan bij’, zegt de burgemeester.

Eventlocatie
Voorzitter Rob Westerhof voegde daar aan toe: ‘Sparta Rotterdam is meer dan een voetbalclub met een grote maatschappelijke betrokkenheid, een sterke business club en een beroemde jeugdopleiding. Met deze hernieuwde hospitality- en evenementenruimte behoren ook de faciliteiten bij de top van Nederland. Stadion Sparta is met het Kasteel Spangen en met de moderne business lounge met open keuken niet alleen gastheer van onder andere het EK damesvoetbal in 2017 en wedstrijden van Jong Oranje, maar ook een toplocatie voor feesten en evenementen. Hiermee is het Sparta stadion klaar voor de toekomst.’

Het Wapen van Sparta
De opening werd muzikaal opgeluisterd door jazztrio Frederike Schonis en later door een spetterend optreden van The Kik. De genodigden konden genieten van de feestelijkheden en de catering van Van der Linde Catering + Evenementen die ook een passend cateringconcept heeft ontwikkeld voor deze lounge. In het nieuwe restaurantdeel met de naam ‘Het Wapen van Sparta’ worden voorafgaand aan de thuiswedstrijden gerechten bereidt door de koks in de open keuken. Buiten de wedstrijden zijn er talloze mogelijkheden voor groepen en kan zelfs het kunstgras worden ingezet voor sportieve activiteiten.

Partners
De herinrichting van de lounge, die ruimte biedt aan groepen van 50 tot 700 gasten, is mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven en partners van de business club van Sparta Rotterdam. Met name bierbrouwerij AB-Inbev heeft een belangrijke rol gespeeld. De lounge heeft dan ook de naam Jupiler Lounge gekregen. Ook business partner Detron ICT Groep is naamdrager geworden van de voormalige bestuurskamer en levert de geheel gratis toegankelijke WiFi in de lounge. De open keuken is mede mogelijk gemaakt door WOONING.

Foto: Rogier Bos

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!