Hermes House BIG Band 40th Anniversary Party in Ahoy RotterdamHermes House BIG Band 40th Anniversary Party in Ahoy Rotterdam
Back Back Nieuws

Hermes House BIG Band 40th Anniversary Party in Ahoy Rotterdam

06 mei 2022

Een verjaardag vier je niet alleen! Op 17 september 2022 viert de Hermes House Band haar 40e verjaardag daarom groots in Ahoy. In een spectaculaire show, gespeeld door een XXL bezetting, nemen ze je mee op een reis door de tijd, met zelfgeschreven nummers, feestelijke covers en alle grote HHB hits. Na vier decennia omzwervingen over de hele wereld, is de complete band thuis in Rotterdam, waar het allemaal begon. Mooie herinneringen en een belofte voor de toekomst.

Met bijna 120 (oud)bandleden en hit noteringen in meer dan 26 landen kan de Hermes House Band zich inmiddels de grootste en meest succesvolle coverband van Europa noemen. In een spectaculaire show spelen naast de huidige studentenband ook de Internationale HHB en andere verrassende combinaties helemaal terug tot 1982. Aansluitend is er voor het hele publiek een ‘HHB-Backstage-Afterparty’ en gaat er feest gevierd worden zoals dat alleen met de Hermes House Band kan. Dit bijzondere lustrum, op zaterdag 17 september as., vieren ze in de nieuwe RTM Stage in AHOY! De openbare kaartverkoop is op 4 mei van start gegaan.


Tomas Liesting, saxofonist van de Hermes House Band: ‘Wij hebben er echt zoveel zin in. Het wordt groot! Alleen al met meer dan 40 muzikanten op het podium wil ik tegen iedereen zeggen: ‘dit wil je niet missen!!’ ‘


Van de kelders van Rotterdam tot grote internationale podia

Naast de studentenband ontstond eind jaren negentig de HHB- International. De internationale variant van de HHB heeft 13 keer in de officiële top 100 van Duitsland gestaan en behaalde daarnaast hitnoteringen in Europa en daarbuiten met nummers als ‘Country Roads’, ‘Live is life’ en natuurlijk ‘I will survive’. 2022 ging feestelijk en hoopvol van start met een Oud & Nieuw show voor het Duitse RTL2 en een serie optredens in Frankrijk, Estland, Roemenië, Noorwegen, Turkije, Denemarken en Duitsland.


Hoe het begon…

In de wereld van de popmuziek is 40 jaar een eeuwigheid. Rotterdams bekendste studentenband bestaat sinds 1982. Ontstaan als ‘huisband’ van Sociëteit Hermes ontwikkelt de band zich tot een van de beste feestbands van Nederland. Een uniek element is dat de band zich steeds vernieuwt, want eenmaal afgestudeerd verlaat je de band en neemt een jongere student de vrijgekomen plek in. De HHB scoorde een nummer 1 hit met het nummer ‘I WILL SURVIVE’ en is het ‘lalala’ van dit nummer nog altijd doelpunten tune van Feyenoord en andere grote clubs zoals Galatasaray en Juventus. En de Hermes House Band is nog lang niet klaar. Met een volle concertagenda voor de komende maanden, waaronder Culinesse en Drakenbootfestival, zijn de jonge bandleden er helemaal klaar voor om overal in Nederland het dak eraf te spelen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!