Hermes House Band compleet in uitverkocht AhoyHermes House Band compleet in uitverkocht Ahoy
Back Back Nieuws

Hermes House Band compleet in uitverkocht Ahoy

05 september 2022

Op 17 september viert de Rotterdamse studentenband haar 40e verjaardag met een uniek feest in Ahoy. Het wordt de grootste reünie tot nu toe met alle 127 (oud-)bandleden bij elkaar, vrienden en fans. In de RTM stage treden 50 (oud-)bandleden samen op onder de naam Hermes House BIG Band. Na het concert is er een afterparty waar acht oud-bezettingen nostalgische sets gaan spelen.

De Hermes House Band werd begin jaren tachtig opgericht als huisband van Sociëteit “Hermes”. Alle muzikanten waren lid van het Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereniging. Het doel van de band: de feestvreugde verhogen! Al snel speelden de studenten ook in andere studentensteden en werden er in eigen beheer LP’s en CD’s gemaakt. Inmiddels is de band beroemd door haar unieke bewerkingen van dance-classics. Toen de bandleden van het eerste uur afstudeerden werden ze vervangen door jongere studenten. Dit is een traditie die tot op de dag van vandaag bestaat. Het oudste bandlid is onlangs 60 geworden, de jongste is net 19.

Na alle internationale successen en vele bezettingswisselingen is de band, 40 jaar later, nog altijd springlevend en wordt ook Ahoy ‘gewoon’ uitverkocht. Zanger Jack Wijs: ‘Het is voor de huidige Hermes House Band heel bijzonder om samen met onze voorgangers muziek te maken. Voor het publiek is het mooi om “hun” HHB uit de studententijd weer in actie te zien.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!