Back Back Interview

Herman Dummer: ‘Er gebeurt iets met mensen als ze in beweging komen’

23 november 2012

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat was hun grootste blunder? En welke gouden tip willen ze delen? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Deze week maak je kennis met Event Personality Herman Dummer – directeur Events in Business.

Wie is Herman Dummer?
Ik ben Herman Dummer, ik woon samen, heb vier zoons en ben directeur-eigenaar en oprichter van Events in Business.

Kort bedrijfsprofiel
Events in Business is een groep bedrijven die organiseert, creëert en innoveert. Het bedrijf bestaat uit drie organisatiebureaus: KrasEvents in Amsterdam, Hilversum Events en Amersfoort Events. De creatieve invulling doen we vanuit dagjemaken.nl en Kennik Media terwijl Siliogogo zorgt voor de innovatieve inbreng. Events in Business is op 1 januari 2012 ontstaan vanuit de samenwerking met Jan Douwe Rekers.

Mijn motto
Mensen in beweging brengen met passie voor kwaliteit. Mijn overtuiging is namelijk dat er altijd iets gebeurt met mensen als ze in beweging komen. Als je processen wilt veranderen of doelstellingen wilt realiseren, heb je beweging nodig.

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb
Een moeilijke vraag want als ik er eentje uitkies, heb ik het gevoel dat ik andere evenementen diskwalificeer, terwijl ieder evenement een unieke waarde heeft. Maar als het dan toch moet, ga ik voor de Kindertop, uit 2007. Met dit congres sloten de bewindslieden Rouvoet en Dijksma van Jeugd & Gezin hun eerste honderd dagen van het kabinet-Balkenende af. Het was een perfecte mix: ’s morgens het congres dat echt op de inhoud inging. ’s Middags hebben we met 400 mensen een televisieprogramma van 30 minuten gemaakt. Na een razendsnelle montage hebben we dat programma als afsluiter uitgezonden. Het enthousiasme spetterde van het scherm af.

Dit is hoe ik de toekomst van de evenementenbranche zie
Het is een tijd van grote veranderingen en dat vind ik wel uitdagend en intrigerend. Ik denk dat de evenementenbranche zal veranderen onder invloed van de veranderende maatschappij en ik vermoed dat lokalisering nog veel sterker zal worden. Ja, kleinschaligheid gaat een grote rol spelen.

Ben ik geworden wat ik had willen zijn?
Ja, al zal ik het in mijn jeugd niet zo hebben benoemd, toen wilde ik vast nog piloot worden. Maar ik vind mijn rol heerlijk. Ik kan mijn creativiteit goed uitleven en ik zet mensen aan tot het ontwikkelen van hun eigen creativiteit.

Hier haal ik mijn inspiratie vandaan
Uit mensen en ontmoetingen met nieuwe mensen, maar ook uit innovaties die ik om me heen zie. Apple is een mooi voorbeeld. Zij hebben op een heel innovatieve manier gekeken naar de interface tussen mensen en apparaten. Ik vind dat erg inspirerend. Bij een goed evenement is het net zo: wanneer de interface tussen de hardware, de software en de mensen klopt, heb je een mooi evenement. Daar zijn geen woorden voor, dat moet je voelen.

Dit is mijn droom
Ik wil nog wel eens initiator zijn van iets nieuws dat mensen in beweging brengt en / of bij elkaar brengt.

Ik bewonder uit de evenementenbranche
Iedereen die vanuit zijn hart en met passie aan het werk is.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn werk
Het gaat altijd om mensen! Het contact moet vanaf het begin goed voelen en als iets niet klopt, ga ik het gesprek niet uit de weg. Vertrouw op en handel naar je intuïtie, dat probeer ik de mensen om me heen ook mee te geven.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda
Het jaarlijkse straatfestival Spoffin in mijn woonplaats Amersfoort. Ontzettend inspirerend.

Mijn grootste hobby
Koken, op dit moment zijn de Marokkaanse en Thaise keuken favoriet.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma
Een favoriet tv-programma heb ik niet, ik kijk relatief weinig televisie. Mijn favoriete boek is De zwarte zwaan, van Nassin Nicholas Taleb. Een verrassend boek over voorspelbaarheid en zogenaamde onmogelijkheden. En mijn favoriete tijdschrift is Colors. De ondertitel van het blad is ‘about the rest of the world’, dat zegt genoeg.

Favoriete vakantieland en –stad
De rust van Noorwegen en de hectiek van Marrakech.

Van deze muziek geniet ik
Muziek van de componist Arvo Pärt; prachtig. Maar ik houd ook van de muziek van Loreena McKennitt. Ik zag haar een keer in de HMH, dat was zo mooi dat het bijna eng was.

Mijn grootste blunder
Heb ik niet, want falen mag. Een blunder is bovendien pas een blunder als je hem met open ogen begaat. Wanneer iets niet goed voelt, onderneem ik actie en daardoor ken ik dat blundergevoel ook niet.

De ‘social media’ en ik
Ik twitter en maak gebruik van LinkedIn en Facebook. Voor mij zijn het manieren om nieuwe verbindingen te maken.

Over 5 jaar…
Jeetje, dan praten we over bijna 2000 dagen, dat is wel heel ver weg. Ik vind het juist belangrijk bij de dag te leven.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Dat ik de grondlegger van de twitterhashtag durftevragen ben.

Dit wil ik nog graag even kwijt aan de branche…
Keep on smiling!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!