Back Back Nieuws

Herik Rail Treincharters faciliteert Milleniumtour

15 oktober 2009
Van 16 t/m 24 oktober is de Week van de Millenniumdoelen. Elke dag staat een studentenstad in Nederland in het teken van een van de acht millenniumdoelen. Herik Rail Treincharters faciliteert haar SustainTrain voor dit grote event.

 

Directeur van Herik Rail Events, Schers: “De Millenniumdoelen sluiten nauw aan bij ons duurzaamheidbeleid en de gestelde duurzaamheideisen voor onze Green Key locaties op het onderdeel ‘People’. Wij vonden het een prachtig initiatief om aan mee te mogen werken met onze SustainTrain”.

 

Op 16 en 24 oktober rijdt de Millenniumtrein, als onderdeel van de Week van de Millenniumdoelen. Op vrijdag 16 oktober rijdt de Millenniumtrein rondom Amsterdam en staat volledig in het teken van het doel “de armoede en honger in de wereld halveren”. Op zaterdag 24 oktober rijdt de Millenniumtrein rondom Rotterdam en staat in het teken van het doel “eerlijke handel en samenwerking.”

 

De Millenniumdoelen

 In 2000 besloten 189 VN-lidstaten om vóór 2015 vooruitgang te boeken op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu, nu in 2009 blijkt dat té weinig Nederlandse jongeren van de millenniumdoelen hebben gehoord. Om meer aandacht voor deze doelen te creëren bij jongeren is de Milleniumtour georganiseerd tijdens de Week van de Millenniumdoelen. Jongeren kunnen aan boord stappen van de Millenniumtrein of meedoen aan evenementen in acht studentensteden.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!