Herfststukjes: liefde voor theater Herfststukjes: liefde voor theater
Back Back Nieuws

Herfststukjes: liefde voor theater

05 oktober 2023

Maak je klaar om in de herfstvakantie betoverd te worden tijdens theaterfestival Herfststukjes. Van zaterdag 14 oktober tot en met zondag 22 oktober kunnen jong en oud hun hart ophalen aan de mooiste voorstellingen met muziek, dans en theater, verspreid over acht gerenommeerde theaters in de provincie Utrecht.

Bij Herfststukjes draait alles om het delen en beleven van magische momenten en het verkennen van het theater. Een zorgvuldig samengesteld programma met een diversiteit aan voorstellingen zorgt gegarandeerd voor een glimlach op de gezichten van jong en oud. Ook in de foyers van enkele theaters is er van alles te beleven.

Diverse genres en thema’s

Het programma bevat een breed scala aan genre en thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van zelfs de allerkleinste, zoals voorstellingen met en zonder taal, thema’s als erbij willen horen, geheimen en gewoontes. Dus of je nu een liefhebber bent van avontuurlijke verhalen, meeslepende dansvoorstellingen of interactieve theatervormen, er zit zeker een voorstelling bij die aansluit bij jouw smaak. Herfststukjes is een feest voor de verbeelding en een gelegenheid om samen met vriendjes, vriendinnetjes en familie te genieten van het live theater.

‘Herfststukjes is niet zomaar een festival; het is een uitnodiging om op jonge leeftijd de magie van theater te ontdekken,’ zegt Harold Warmelink, directeur één van de betrokken theaters. ‘Met onze gevarieerde en rijke programmering hopen we jonge harten te inspireren en families samen te brengen in een unieke culturele belevenis.’

Over Herfststukjes

Herfststukjes is de plek waar je liefde voor theater begint. Dit jeugdtheaterfestival vindt elk jaar plaats tijdens de herfstvakantie. Verspreid over acht toonaangevende theaters in de provincie Utrecht, ontdek je een diverse mix van voorstellingen voor iedereen vanaf 6 maanden oud. Het festival is een initiatief van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint Theater, Theater De Veerensmederij en Aan de Slinger, met als doel om de magie van theater toegankelijk te maken voor alle kinderen en gezinnen in de provincie Utrecht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!