Back Back Nieuws

Henriëtte Schakel ontvangt oorkonde congressector

24 oktober 2006
Henriëtte Schakel, eventmanager bij Gasunie, heeft een oorkonde van waardering ontvangen uit handen van Lodewijk Asscher, wethouder Economische Zaken van Amsterdam. Ze ontving de oorkonde omdat ze een belangrijke bijdrage heeft geleverd voor de congressector in Amsterdam en regio. Schakel, al ruim 20 jaar betrokken bij de organisatie van vele congressen en tentoonstellingen, zat in de organisatie van de dit jaar in Amsterdam RAI gehouden World Gas Conference (van 5 tot 9 juni 2006 in Amsterdam).

Lodewijk Asscher: “De gemeente Amsterdam ziet het belang van congressen voor de stad. Enerzijds wordt hiermee de kennisoverdracht gestimuleerd met verbetering van het algehele kennispeil tot gevolg. Anderzijds vormt een congres een belangrijke inkomensbron voor iedereen die betrokken is bij de organisatie en het ontvangen van de bezoekers van het congres. Ik ben dan ook verheugd dat de mensen die vandaag een oorkonde krijgen, er in geslaagd zijn een succesvol congres in Amsterdam te organiseren”.

Lodewijk Asscher heeft nog vijf oorkondes uitgereikt aan onderstaande personen:

Prof. dr. Ed van Bavel, verbonden aan het Academisch Medisch Centrum. Hij was nauw betrokken bij de 24e Europese Conferentie over Microcirculatie die van 30 augustus tot 2 september 2006 plaatsvond in het Academisch Medisch Centrum.

Gretie von den Baumen, Congress Director van de International Pharmaceutical Federation, onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van het Pharmaceutical Science World Congress in 2007 in de RAI;

Ing. Frank Jansen van de Netherlands Aerospace Group. Mede dankzij zijn inspanningen hebben de afgelopen jaren verschillende congressen en vakbeurzen op dit gebied plaatsgevonden in Nederland, zoals het European Association of Aerospace Industries Congress in 2002;

Drs. Paul Strengers, ruim 20 jaar actief in de congreswereld en betrokken bij de organisatie van een groot aantal congressen, waaronder het ‘5th European Haemovigilance Seminar’ in 2003.

Teresa Fogelberg, betrokken bij de organisatie van de grootschalige, vorige week in Amsterdam gehouden Global Reporting Initiative (GRI) Conference.

Marc Horsmans, voorzitter van het Nieuw Amsterdams Peil Initiatief: “Er zijn veel verschillende manieren om Nederland op een hoger kennisniveau te brengen. Met dit initiatief en de uitreiking van deze oorkondes willen wij wetenschappers, medici, hoogleraren en onderzoekers vanuit hun eigen vakgebied stimuleren internationale congressen te organiseren.

“Vaak hebben deze mensen zelf geen ervaring in het organiseren van een congres. De oprichters van het Nieuw Amsterdam Peil Initiatief beschikken wél over deze kennis en ervaring en willen (potentiële) initiatiefnemers met advies en gratis promotiemateriaal bijstaan, bijvoorbeeld door hen te helpen met een bidprocedure waarbij het binnenhalen van een congres en de promotie van de stad Amsterdam als congreslocatie centraal staat”.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!