Hartstocht in de BiesboschHartstocht in de Biesbosch
Back Back Nieuws

Hartstocht in de Biesbosch

14 augustus 2018
Op zaterdag 8 september is de 3e editie van Hartstocht De Biesbosch. Deze wandeling door het prachtige natuurgebied in het Nationaal Park De Biesbosch wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de Hartstichting. Deelnemers kunnen meelopen en hiermee geld inzamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Een wandeling met een beleving

Loop langs wilgentuinen, watertjes en over bruggetjes en ontdek tal van planten en diersoorten. Ga op zoek naar de visarend en ontmoet de natuurexperts die je vertellen wat De Biesbosch zo bijzonder maakt. Ook is er voor de kleine wandelaars een speciaal kinderprogramma samengesteld. Er zijn vier verschillende routes mogelijk, alle vier door een prachtig gebied. Er zijn routes beschikbaar van 5, 10, 15 of 20 kilometer. Op elke route is er genoeg te zien en te beleven.

Onderzoek naar hart- en vaatziekten

Eén van de manieren om geld op te halen voor nieuw onderzoek, is via fondsenwervende evenementen. Dit doet de Hartstichting onder andere via deze Hartstocht. Van elke inschrijving gaat minstens € 7,50 naar onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Over de Hartstichting

Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting werkt aan concrete oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werken wij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen wij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. Onze ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. Voor meer informatie: www.hartstichting.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!