Back Back Achter de schermen

Hans van der Linde, wat is je nieuws?

25 januari 2007

Het is op de dag af precies vier jaar geleden dat ik exclusief het verhaal van ‘het Clinton debacle’ te horen krijg van organisator Bram Nauta en cateraar Hans van der Linde. Nu vier jaar later staan we met z’n drieën weer bij elkaar. Ik werd door beide heren hierop gewezen tijdens de nieuwjaarsborrel van IDEA etc. in Beeld en Geluid in Hilversum. We gaan verder.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Hans van der Linde (r) van Van der Linder Party Productions heeft nieuws.

Hans, je bent op overnamepad hebben we kunnen lezen.
Ja, ik heb Frans Kuil per 1 januari overgenomen.

Dat wisten we al. Heb je nog meer hot nieuws?
Per 1 april gaan we de Schiecentrale openen.

Wisten we ook al.
Maar wat je nog niet weet is dat ik dat per 1 januari 2008 groots ga openen. We gaan eerst een proefjaar in, we maken het jaar af en volgend jaar maken we er een heel mooi multimedia spektakel van. Twee heel grote studio’s, 2500 man kunnen er in. Per 1 januari ga ik daar met een mediacampagne beginnen.

De Schiecentrale wordt jouw grote ding, dit jaar dus.
Ik weet niet of je daar überhaupt wel eens iets over gehoord hebt, maar in die Schiecentrale vinden heel veel filmproducties plaats op dit moment, tv producties als Oppassen! en Spoorloos, Raymann is laat!, met dat soort partijen heb ik te maken. Dus we gaan een AV-media studio inrichten en we gaan een studio inrichten als evenementenruimte, maar we kunnen het ook combineren.

Wat moet ik me voorstellen bij de Schiecentrale, ik ben er inderdaad nog nooit geweest.
Het is een gebouw van voor de oorlog, dus het heeft een historisch karakter van binnen, met steentjes gemetseld allemaal, het heeft dus ook sfeer en is geen zwarte doos, het is best een bijzondere locatie.

Ga verder.
De gemeente Rotterdam investeert miljoenen in haar mediabeleid de komende jaren, het is een van de speerpunten van de stad en vooral in dat kwartier waar ik zit met die studio. Dat is voor ons een strategische reden om daar te zitten, en ik ben slechts cateraar en ga het ook onder een andere naam in de markt zetten. En geen verplichting om met Van der Linde te cateren, iedereen is van harte welkom.

(Nauta komt tussen beide) Dus je bent nu een stenenexploitant, je exploiteert het gebouw?

Ja, en ik zoek een partner die verstand heeft van techniek, een partner die verstand heeft van media en daar werk ik mee samen. Ik werk bijvoorbeeld samen met die jongens die in Van Nelle zitten, Hans Baggerman en Henk van Maanen van Team van Maanen. Dat zijn jongens die verstand hebben van inhoudelijke programmering, die kunnen we zo met producties onderbrengen in de locatie. Daar heb je een goede locatie … hij is aan het interviewen nu…

(Hans van der Linde ziet de memorecorder, gaat er eens extra stevig voor staan en kiest zijn woorden nu nog zorgvuldiger)

Je hebt gewoon locaties nodig met zoveel eigen identiteit zodat de boodschap die je verpakt in het evenement nog sterker overkomt bij de bezoekers. Dat is even mijn betoog. Begrijp je ‘m nog?

Heel helder verwoord, ik moet deze zin echt nog even een keer naluisteren.

Bram: Hij brengt het onder in Opstelten Producties BV. Hahaha!

Hans: En misschien dat ik over twee weken nog wel een nieuwtje heb. Maar zeg, we bestaan dit jaar 45 jaar. Die wist je nog niet! Dit is het lustrumjaar voor ons. We gaan de nieuwbouw van het Ronald McDonald Huis steunen, en de opening daarvan, en we gaan verder een fondsenavond, een galadiner organiseren voor het Ronald McDonald Huis in de nieuwe loods, in de nieuwe keuken. Zo ziet onze besteding van de lustrumviering er uit. Dan heb je een primeurtje, dat weet nog helemaal niemand.

En wat gebeurt er over twee weken?
Dat komt over twee weken, ik moet dat een beetje opbouwen naar die climax, haha, ja ik doe mijn eigen marketing. Het komt misschien een beetje toevallig allemaal snel achter elkaar: Frans Kuil overname, Schiecentrale, ons lustrum, maar goed: dit wordt een heel spannend jaar.

Hoe lang ben je eigenlijk al zelfstandig ondernemer?
Sinds 98.

En jouw leeftijd is 41?
40.

40. Ja dat is de leeftijd om te knallen. Bram, jij bent al veertig geweest hè. Je bent de Junior Kamer uit.
En jij? Laten we het eens over jou hebben!

Ja, heren even op de foto!

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Dit korte interviewtje maakt deel uit van een op dit moment te
produceren reeks (van een kleine twintig) interviews die dinsdag 23 januari zijn
afgenomen met onderstaand apparaat tijdens de nieuwjaarsborrel van
IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, DFMA en Platform voor Museale
Ontvangsten en Evenementen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!