Back Back Achter de schermen

Hans Poortvliet (HSMAI): mijn momenten van 2007

26 december 2007

Goh Henk-Jan wat een lastige vraag! Met andere woorden 2007 was wat mij betreft een jaar met heel veel leuke/mooie momenten. Om er een paar te noemen: een voor de HSMAI een overall ‘programma- technisch’ geweldig jaar met, zo denk ik te mogen stellen, héél, héél veel inspiratie voor alle betrokkenen.

De kick-off op 15 januari met onze nieuwjaarsreceptie in de Amsterdamse Bijenkorf was natuurlijk al een goed voorteken. Maar ook 1 maart (Nationale Complimentendag) waarop onze site, na interviews op vrijwel alle landelijke radiostations, ‘plat’ ging. En wat te denken van vrijdag 11 mei, waarop 12 (voor elkaar) onbekende, maar ‘op passie geselecteerde’ professionals voor mijn project ‘PeoplePassionProfit’ samen kwamen en ideeën uitwisselden. De daarbij gesignaleerde vrijkomende energie belooft veel voor de toekomst.

De maand juli was ook een geweldige ervaring: 3 weken zomervakantie in Spanje zonder internet, email, sms, tv & mijn dagelijkse 3 kranten. Guess what? De wereld draaide gewoon door! Ik was na afloop uitgeruster dan ooit en had eigenlijk niets, maar dan ook niets relevants gemist! Wat een geruststellende gedachte! (& wellicht tip voor anderen?).

Een mooi moment dit jaar op een heel ander vlak: zoon Bob (11 jaar en, net als zoveel kinderen in dit deel van de wereld, in materieel opzicht niets tekort komend) op de éérste dag van de zomervakantie (tijdens het eten van zijn favoriete, door oma zelfgemaakte, tomatensoep bij het vooruitzicht dat hij die avond óók nog bij oma mocht logeren) zegt: “Wat kan ik mij nou nog meer wensen? Ik kan mij nu al geen leukere vakantiedag voorstellen!“

Ook in het najaar waren er nog veel bijzondere momenten. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan mijn ontmoetingen met de uiterst sympathieke (HSMAI Keynote speaker) Dan Hill op 4 & 5 oktober en natuurlijk het ontvangen van de eerste ‘Eagleman of the Year’ award op 29 november.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Hans Poortvliet op het moment dat hij te horen krijgt dat hij de eerste Eaglemen Award mag ontvangen. (Links meesterkok Angelique Schmeinck.)

En dan natuurlijk het moment waarop jij meedeelde ‘voor jezelf’ te beginnen: weer iemand die zijn passie volgt! Daar word ik altijd erg vrolijk van! Kortom 2007 was geweldig. Op naar 2008!

Henk-Jan (& al jouw lezers): Veel succes, gezondheid en de beste wensen!

Hans Poortvliet is directeur van HSMAI Nederland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!