Hamburg verwelkomt OranjesupportersHamburg verwelkomt Oranjesupporters
Back Back Nieuws

Hamburg verwelkomt Oranjesupporters

04 juni 2024

Over twee weken wordt UEFA EURO 2024 afgetrapt in Duitsland. In de periode van 14 juni tot en met 14 juli is Hamburg een van de tien speelsteden van het toernooi, met vijf wedstrijden in het Volksparkstadion. Op 16 juni speelt het Nederlands elftal hier zijn eerste wedstrijd tegen Polen. Behalve het elftal zullen ook veel Nederlandse fans in en rond Hamburg verblijven. De centrale fanzone in het centrum van de stad wordt de thuisbasis voor fans zonder stadionticket en hun Hamburgse hosts.

Oranje Fanwalk en Oranjecamping

Hamburg verwacht meer dan 40.000 Oranjefans rond de openingswedstrijd van Nederland op 16 juni. De meesten zullen zondagochtend deelnemen aan de door de KNVB georganiseerde fanwalk: Na een feestelijk programma in de vroege ochtend start de fanwalk om 10:30 uur bij de fanzone in Hamburg, om vervolgens via de legendarische Reeperbahn naar station Altona te trekken. Fans met een toegangskaartje gaan door naar het stadion, fans zonder kaartje kunnen de wedstrijd 's middags in de fanzone in Hamburg bekijken en samen feestvieren.

De Oranjecamping is van 14 tot en met 17 juni te vinden op Hartenholm airport ten noorden van Hamburg. De camping biedt een uitgebreid feestprogramma voor de Nederlandse fans.

Naast het volledig uitverkochte Volksparkstadion (met plaats voor 50.000 toeschouwers) biedt de stad volop mogelijkheden voor bezoekers zonder kaartje om het EK en een van de populairste Duitse bestemmingen te beleven.

Fanzone Hamburg - de tweede thuisbasis voor Nederlandse fans

De fanzone in Hamburg, waar de wedstrijden op grote schermen te zien zijn, is geopend van 14 juni t/m 14 juli. Op de vijf wedstrijddagen van UEFA EURO 2024 in het Volksparkstadion zal op het centraal gelegen Heiligengeistfeld een echte festivalsfeer ontstaan. Hier ontmoeten de fans van alle teams elkaar en vieren samen feest. Dit is ook de thuisbasis van fans zonder stadiontickets, de Nederlandse gemeenschap in Hamburg, stadionbezoekers na afloop van de wedstrijd en natuurlijk de hosts uit Hamburg.

In de fanzone in Hamburg zullen op de 15 speeldagen maximaal 40.000 toeschouwers de wedstrijden kunnen volgen. Op een scherm van 100 vierkante meter zijn alle wedstrijden van het Duitse elftal te zien, de wedstrijden die in het Volksparkstadion worden gespeeld en de duels in de eindronde. Op 16 juni ook de wedstrijd tussen Nederland en Polen. Bovendien is er rondom het EK is een divers cultureel programma samengesteld en zijn er allerlei toeristische hoogtepunten te bezoeken.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!