De Nieuwe KolkDe Nieuwe Kolk
Back Back Nieuws

Halve finale YBA2017 vult De Nieuwe Kolk

22 maart 2017

De eerste halve finale van de Young Business Award 2017 (YBA2017) in theater De Nieuwe Kolk gaat ontzettend druk bezocht worden. De organisatie van de Young Business verwacht dat de Rabo Zaal (250 plaatsen) op 28 maart nagenoeg vol zal zitten voor de kick-off van de startupcompetitie. 'Het is bijzonder dat er zoveel bezoeker op een halve finale afkomen', aldus Niels Palmers namens de stichting Young Business Award. 

De stichting Young Business Award organiseert voor haar jaarlijkse onderscheiding ‘Young Business Award’ dit jaar twee halve finales die voor vier finalisten moeten zorgen. De vijfde finalist wordt door de community van de Young Business Award zelf gekozen middels een wildcard (uit alle semifinalisten). 175 startups hebben dit jaar geprobeerd een gooi te doen naar de kristallen Young Business Award en de prijzenpot van 12.500 euro.

Deelnemende startups

De halve finale in Assen biedt zes startups: ‘Jake Food, Hardt (Hyperloop), Parkeagle, WebshopinChina.com, Breath In Balanz en Hamwells’ de kans om zichzelf voor alle bezoekers en camera’s in de kijker te spelen. 'De startups hebben slechts 60 seconden om hun bedrijf te pitchen. Hierin moeten ze vertellen wie ze zijn, wat ze doen en eigenlijk moeten ze ook een concrete vraag de zaal in gooien om aan te geven wat ze bij de bezoekers komen halen. Want alle bezoekers in De Nieuwe Kolk kunnen veel voor zo’n startup betekenen', aldus Niels Palmers. De twee beste startups ontvangen een finale-ticket en krijgen tijdens de Young Business Award finale in Emmen (op dinsdag 6 juni) de kans om te pitchen voor Jort Kelder en Constantijn van Oranje.

Bezoek de halve finale in Assen

Het bezoeken van de eerste halve finale van de Young Business Award 2017 is gratis, maar de inspiratie is onbetaalbaar. Op dinsdag 28 maart kunt je jezelf laten uitdagen door de meest innovatieve startups van Nederland. Aanmelden als bezoeker kan binnen één minuut via deze link

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!