Back Back Nieuws

Haagse musea open en bloot tijdens Museumnacht

09 mei 2015
Museumnacht Den Haag vindt zaterdag 5 september voor het zesde jaar op rij plaats. Tijdens deze nacht stellen zo’n 40 culturele instellingen hun deuren open voor bezoekers, die op een ongedwongen manier kennis kunnen maken met het cultuuraanbod in Den Haag. Van 20.00 uur tot 01.00 uur bieden de deelnemers een buitengewoon programma aan dat geïnspireerd is op hun collectie of expositie, binnen het thema ‘Open & Bloot’. Deelnemers van Museumnacht zijn onder andere het Gemeentemuseum Den Haag, Escher in Het Paleis, het Letterkundig Museum, Panorama Mesdag, Muzee Scheveningen, het Bunkermuseum Den Haag en Museum Bredius.

De naakte waarheid 
De Museumnacht beoogt een breder publiek te verbinden met cultuur en hen te enthousiasmeren voor een (herhaal)bezoek aan Haagse musea. Het thema van Museumnacht dit jaar is ‘Open & Bloot’ dat gekoppeld is aan een maatschappij waarin waardering voor transparantie en authenticiteit lijkt toe te nemen. Musea stellen zich open op een ongebruikelijk tijdstip en tonen exposities en collecties zoals ze zijn, zonder verhulling. De deelnemers bieden verdieping door middel van rondleidingen, kijkjes achter de schermen en voorproefjes van nieuwe tentoonstellingen.

Nachtelijk programma 
Deze culturele nacht floreert door het programma dat gevuld is met muziek, dans, film, cabaret en poëzie. Zo biedt het Letterkundig Museum een bijzondere ervaring in de Poëziebus, waarin je wordt verleid door een literaire performance van een dichter terwijl je pendelt tussen het Haags Historisch Museum en het Gemeentemuseum Den Haag. Ontdek het eeuwenoude cellencomplex in de Gevangenpoort en woon een optreden bij op de binnenplaats van dit museum of laat je in het Haags Historisch Museum fotograferen als ‘je grootje in je blootje’. Of ga in Museum Meermanno terug in de tijd van de Romeinen en proef wat de Romeinen aten tijdens een workshop Romeins koken en leer een biertje bestellen tijdens een lesje Latijn voor dummies. Het officiële openingsspektakel vindt om 19.30 uur plaats in de Koninklijke Schouwburg en de nacht wordt afgesloten met een afterparty.

Early Bird Tickets 
Vanaf 1 mei is er een beperkt aantal Early Bird VIP tickets te koop via www.museumnachtdenhaag.nl, waarmee je naast het reguliere programma ook toegang hebt tot het officiële openingsspektakel (€15,– per stuk). Reguliere Early Bird kaartjes kosten €12,50 per stuk. Vanaf 1 augustus betaal je €15,– voor een ticket.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!