Haagse hotels rollen ‘blauwe loper’ uit Haagse hotels rollen ‘blauwe loper’ uit
Back Back Nieuws

Haagse hotels rollen ‘blauwe loper’ uit

13 november 2023

Meerdere hotels in Den Haag hebben zich aangesloten bij initiatief om water te besparen. Hiermee moedigen de hotels gasten aan om bewuster om te gaan met water, waarbij de besparing wordt gedoneerd aan gezinnen in ontwikkelingslanden. Dit doen zij in samenwerking met Made Blue Foundation, die trots is op deze manier een ‘blauwe loper’ in Den Haag te mogen uitrollen.

Het gaat om de hotels Mercure Hotel Den Haag Central, Novotel Den Haag City Centre, Hotel Indigo the Hague - Palace Noordeinde, IHG voco Den Haag, Mövenpick Den Haag en Leonardo Den Haag Promenade. Het is uniek dat zoveel hotels bij elkaar in de buurt Made Blue Foundation steunen. Met een verblijf in een hotel in Den Haag is de gast dus bijna verzekerd van een bijdrage aan dit goede doel.

Hotel kan op meerdere manieren bijdragen

Elke locatie heeft via Made Blue Foundation zijn eigen manier gekozen om bij te dragen aan het initiatief. Bijvoorbeeld door het installeren van watertappunten en uitdelen van herbruikbare waterflessen om gasten zelf hun fles te laten vullen of om lokaal gebotteld water te kunnen serveren in het restaurant. Dit scheelt heel veel afval en transport. Ook worden hotelgasten aangemoedigd minder water te gebruiken tijdens hun verblijf. Uniek hierbij is dat zij de bespaarde liters zelf direct mogen doneren aan gezinnen in ontwikkelingslanden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid 

Door een samenwerking met Made Blue Foundation aan te gaan, tonen de Haagse hotelketens hun toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid. Dimitri Kalaitzis, General Manager van Mövenpick Hotel The Hague: ‘We zijn trots om deel uit te maken van dit indrukwekkende initiatief, waarbij vooraanstaande hotels in Den Haag hun krachten bundelen om Made Blue te steunen. Bij Mövenpick staan duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. We hebben bewust gekozen om Made Blue te ondersteunen vanwege hun unieke benadering om toegang tot schoon drinkwater wereldwijd te verbeteren. Door de handen ineen te slaan met andere vooraanstaande hotels in Den Haag, hopen we niet alleen bewustwording te creëren over het belang van toegang tot schoon drinkwater, maar ook daadwerkelijk een verschil te maken in de levens van mensen in gemeenschappen over de hele wereld.

Missie schoon drinkwater

Machiel van Dooren, mede-oprichter Made Blue Foundation: ‘Onze missie is schoon drinkwater voor iedereen. Helaas hebben nog altijd 771 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Wij werken hard aan manieren om bedrijven en horeca structureel te laten bijdragen aan onze missie. Ik ben heel trots dat in mijn stad zoveel hotels aansluiten bij ons nieuwste initiatief. Ik ben net terug van een reis naar ons waterproject in Oeganda waar maar weer eens bleek hoeveel impact toegang tot water heeft op mensen in ontwikkelingslanden.’

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!